Biskupija izvijestila: čudesni kip spasio životinje od požara u zoološkom vrtu

Slava Gospodinu!

Biskupija Lafayette iz Louisiane, SAD, podijelila je nevjerojatnu priču na svojoj Facebook stranici, javlja Churcpop.

Prošle subote izbio je požar u zoološkom vrtu Zoosiana u Acadiani, Louisiana. Unatoč tome što je požar bio velik i nanio ogromnu štetu objektima u zoološkom vrtu, nijedna životinja nije ozlijeđena, a vlasnik zoološkog vrta kaže da je za to zaslužan sv. Franjo Asiški.

“Požar je bio ogroman”, piše u objavi biskupije. “Plamenovi su dosezali visinu trećeg kata zgrade. Bilo je toliko vruće da su betonske ploče eksplodirale.”

George Oldenburg, vlasnik zoološkog vrta, rekao je da se s prozora vidjela narančasta svjetlost plamena kada se probudio u subotu navečer. Požar je bio samo nekoliko metara od nastamba žirafa i majmuna, bio je zabrinut za njihovu sigurnost.

“Zarobljeni su u nastambama”, rekao je biskupiji. “Bio sam spremam pustiti ih. Radije bih da su slobodni nego da ih zadesi takva smrt. Bio sam spreman kamionom srušiti sve ograde.”
Na svu sreću, nisam morao. Vatrogasci su uspjeli obuzdati vatru. Nevjerojatno je da nijedna životinja nije ozlijeđena iako je željeznička stanica zoološkog vrta u potpunosti uništena.

U nedjelju je Oldenburgu nešto zapelo za oko dok je pretraživao ruševine. Naišao je na neoštećen kip sv. Franje Asiškog.

“Naježio sam se kada sam ga vidio. To je nevjerojatno! Duh Sveti je čuvao moje životinje, to je sigurno.”

Vjerujem da se dogodilo čudo. Ovdje vlada suša i požar je vrlo jednostavno mogao zahvatiti cijeli zoološki. Okruženi smo bambusom i drvenim stazama. Čudo je što nije sve izgorjelo. Mislim da se plamen zaustavio upravo zbog sv. Franje. Štitio je životinje.”

Cijelu priču možete pročitati na originalnoj Facebook objavi:

“Nijedna životinja nije ozlijeđena u požaru koji je prošli vikend izbio u Zoosiani, a neki vjeruju da ih je čuvao svetac! Vatrogasci su stigli u Zoosianu, zoološki vrt u Acadiani, ovu subotu u 22:30. Kada su stigli, plamen je već progutao željezničku stanicu zoološkog vrta. Požar je bio ogroman. Plamenovi su dosezali visinu trećeg kata zgrade. Bilo je toliko vruće da su betonske ploče eksplodirale. Željeznička stanica, vlak i sve u njihovoj blizini bilo je uništeno, sve osim kipa sv. Franje, zaštitnika životinja! Vlasnik zoološkog vrta, George Oldenburg, u nedjelju ujutro je otkrio neoštećen kip usred tinjajućeg pepela. ‘Naježio sam se kada sam ga vidio. To je nevjerojatno! Duh Sveti je čuvao moje životinje, to je sigurno’, rekao je Oldenburg, župljanin crkve Sacred Heart Catholic Church u Broussardu. Oldenburg kaže da nije znao što se događa dok nije primio poziv u subotu navečer. ‘Kada sam otvorio oči, s prozora se vidjela narančasta svjetlost. Zavladala je panika’, rekao je Oldenburg.
Požar je buknuo nekoliko metara od nastamba žirafa i majmuna. Oldenburg je rekao da je bio najviše zabrinut za životinje: ‘Zarobljeni su u nastambama. Bio sam spremam pustiti ih. Radije bih da slobodno trče nego da ih zadesi takva smrt. Bio sam spreman kamionom srušiti sve ograde’. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, no vatra je ipak uništila vlak i željezničku stanicu. Unatoč tome, Oldenburg smatra da je moglo biti gore. ‘Vjerujem da se dogodilo čudo. Ovdje vlada suša i požar je vrlo jednostavno mogao zahvatiti cijeli zoološki vrt. Okruženi smo bambusom i drvenim stazama. Čudo je što nije sve izgorjelo. Mislim da se plamen zaustavio upravo zbog sv. Franje. Štitio je životinje.’ Bez obzira na gubitak vlaka i željezničke stanice, zoološki vrt je otvoren. Uništeno područje je zatvoreno, a ostatak je u funkciji. Oldenburg planira ponovo sagraditi željezničku stanicu i kupiti novi vlak. Također će kreirati posebno mjesto u zoološkom za kip sv. Franje. Uzrok požara je još uvijek pod istragom.”

Preveo i pripremio medjugorje-info.com