BOG IM ZASLIJEPIO OČI: Kršćanski učenici čudom izbavljeni od islamskih terorista

Kada su ISIL-ovci prošli tjedan krenuli u napad na irački grad Kirkuk, kaldejski biskup Touma nije bio svjestan da će učenici u kršćanskoj školi biti suočeni sa smrtnom opasnošću.

U petak ujutro, 21. listopada, bombaši i naoružani muškarci napali su nekoliko meta u Kirku, dok su se iračke sigurnosne snage pripremale osloboditi obližnji grad Mosul.

Jedna od zgrada u koju su islamski teroristi upali bila je škola kaldejskog biskupa Youssefa Toume u kojoj stanuje oko 500 učenika.

Trideset djevojaka su ostale zarobljene u zgradi koje su iračke specijalne snage uspjele osloboditi. U posebnoj opasnosti ostalo je sedam kršćanskih djevojaka, čiju sobu su teroristi okupirali.

Biskup Touma kaže da su se sakrile ispod kreveta. Čudom, jedna po jedna su se uspjeli izvući iz sobe. “Gospodin je zaslijepio teroriste”, rekao je Touma. ”Kada se ljubav i snaga sretnu, Bog učini čudo.”

Biskup je pohvalio iračke specijalne snage zato što su pokazali snagu i spremnost za žrtvu, bez obzira na ekstremnu opasnost.

“Moram reći da sam oduševljen snagom i disciplinom djevojaka kao i poslušnosti uputama s velikom točnošću.”, rekao je Touma. Nevjerojatna činjenica je da je sedam učenica boravilo ispod kreveta čak 18 sati, bez ijednog pokreta, kako ih ne bi primijetila četvorica terorista.

Svi teroristi su se raznijeli u školi bez da su ozljedili ijednog učenika.

“Zahvaljujemo Gospodinu za njegove blagoslove i što još uvijek čini čuda za Svoju djecu.”, zaključuje kaldejski biskup.

Označeno u