Bono Vox: 'Unutarnju snagu dobivam od Isusa'

Slavni glazbenik, njegova supruga Ali Hewson i njihovih četvero djece Eve, Jordan, Elijah i John svakodnevno odvajaju vrijeme za molitvu te čitanje Svetog Pisma

Frontmen benda U2, poznat po svojoj filantropiji i uključenosti u brojne humanitarne akcije, otkrio je detalje iz svoje svakodnevice. Naime, 53-godišnji glazbenik s cijelom obitelji ima praksu molitve na velikom obiteljskom krevetu.

'Molim za ljude koji su bolesni i kojima je teško u životu. Molim kako bih upoznao Božju volju, a unutarnju snagu dobivam od Isusa', kazao je Vox, inače član prezbiterijanske zajednice.

'Imamo jako velik krevet u našoj kući. Molimo sa svom našom djecom, čitamo Sveto pismo', objasnio je.

A što je to u intervjuu danom Michki Assayasu, rekao o Isusu.

„Reakcija sekularnih krugova na priču o Isusu uvijek glasi otprilike ovako: Bio je veliki prorok, očito vrlo interesantan, uz ostale velike proroke i on je imao puno toga za reći (bilo da je riječ o Iliji, Muhamedu, Budi ili Konfuciju).

Ali Krist to jednostavno ne dozvoljava. Krist kaže: ‘Ne. Ne kažem da sam učitelj, ne zovite me učiteljem. Ne kažem da sam prorok. Kažem da sam Mesija. Kažem da sam utjelovljeni Bog.’

Stoga moramo odlučiti: ili je Krist, kao što je rekao, Mesija ili totalni čudak. Pritom mislim na vrstu čudaka kakav je bio Charles Manson.

Teško mogu povjerovati da je jedan čudak mogao promijeniti i preokrenuti naglavačke razvoj civilizacije na više od polovice globusa! Kad bismo samo malo više mogli biti kao On, svijet bi se promijenio.

Kad gledam na Kristov križ, tada na njemu vidim svo svoje i tuđe smeće. Onda postavljam pitanje koje su već mnogi drugi postavili: Tko je taj čovjek? I da li je On bio onaj koji je tvrdio da jest ili je bio samo vjerski čudak? I o tome se radi, to je pitanje.

Isus je za mene Bog"

Poznat je po svom humanitarnom radu pa ga je ugostio svojedobno i papa Ivan Pavao II. kao jednog od onih koji žele pomoći siromašnim zemljama.

Izvori: duhovnost.net / 24.sata / jutarnji.hr

Označeno u