Bračna ljubav do kraja života

Joyce i Frank Dodd, dugogodišnji supružnici, živjeli su u jednom staračkom domu u Kentu, u Engleskoj.

Njegovateljice su se pobrinule da zajedno provedu zadnje životne trenutke: čak su približile njihove krevete jedan drugomu, kako bi se mogli držati za ruke. Umrli su 8. travnja, oboje istoga dana. U trenutku smrti Joyce je imala 97 godina, a Frank 96.

„Mama je zapravo bila na katu, a tata dolje, pa su nas pitali želimo li da im sastave krevete. Tad su tatu premjestili kat više, kako bi se mogli držati za ruke”, posvjedočila je za Telegraph starica Angela Bonell, kći pokojnih Joyce i Frank.

bracna-ljubav-joyce-dodd-1.jpg

bracna-ljubav-joyce-dodd.jpg

U subotu, 8. travnja, umro je najprije gospodin Dodd, u 4 sata ujutro, a njegova supruga u 18 sati. Upoznali su se kao mladić i djevojka, dok je Joyce radila kao konobarica, a Frank je bio zaposlen u obližnjoj pilani. Bog im je podario petero djece, 12 unučadi, 10 praunučadi, čak dvoje pra-praunučadi.  

Angela Bonell rekla je za Daily Mail da su njezini roditelji doista uživali tijekom 77 godina zajedničkoga života, a posljednjih godina, kad im se pogoršalo zdravstveno stanje, još su uvijek pazili jedno na drugo. Kako tvrdi, bili su skupa do samoga kraja. No dodala je da su joj roditelji uvijek bili vrlo različiti, čak suprotnih karaktera, prenosi Telegraph.

Izvor: Aleteia/SR