'Čudo' uhvaćeno na videu: Na blagdan anđela čuvara, u preletu automobila ovaj svećenik ostao je neozlijeđen

Otac John Bok izbjegao je veliki sudar 2. listopada 2022., kada je terensko vozilo poletjelo u zrak i preletjelo njegov automobil.

Osamdesetsedmogodišnji svećenik, otac John Bok ranije je u životu bio učitelj fizike, ali jednostavno ne može razmišljati o fizici i shvatiti kako je drugi automobil preskočio njegov vlastiti na putu da slavi nedjeljnu misu u listopadu.

“To je čudo”, rekao je franjevački svećenik za CNA u utorak o iskustvu na rubu smrti.

Sada u mirovini – iako sebe smatra “polu” umirovljenikom – Bok i dalje pomaže služiti misu u katoličkoj crkvi Svetog Andrije u Milfordu, Ohio. 2. listopada krenuo je slaviti misu u 9 sati na svetkovinu anđela čuvara.

Bilo je oko 8:40 sati kad je Bok bio blizu crkve. Tada je kod drugog vozača nešto pošlo po zlu.

Mladić koji je vozio drugo vozilo na cesti, dobio je napad za volanom i onesvijestio se, rekao je Bok. Mladićev auto je skrenuo s ceste i bio na putu da se prednjim dijelom zabije u Bokova vozačeva vrata.

Sve što je stajalo između dva automobila bili su prometni znak i još jedan okomiti objekt koji je virio iz zemlje, pokazuje video događaja.

Na snimci se vidi kako terenac frontalno zabija prepreke. Zatim, poput scene iz filma “Brzi i žestoki”, SUV leti iznad Bokovog automobila ne dodirujući ga, slijećući na sva četiri kotača.

Otac Bok i njegovo vozilo prošli su neozlijeđeni.

Bok je za CNA rekao da je jedna od nevjerojatnih stvari u vezi s tim događajem to što nije ni znao da je njegov automobil preskočen nekoliko sati nakon što se to dogodilo.

“Nisam znao da je taj auto prešao preko mene jer sam gledao naprijed, a bio je lijevo i iznad mene. I krajičkom oka sam osjetio da je nešto prošlo, ali samo sam mislio da je ptica ili nešto slično”, rekao je.

Bok je rekao da ima sljepoću na lijevom oku i da također nosi slušni aparat.

Bok je rekao da mu je dok je bio u restoranu nakon mise prišao policajac koji ga poznaje i obavijestio ga da ga je zamalo udario mladićev auto. Policajac je Boku pokazao video događaja koji je snimila kamera pogrebnog poduzeća preko puta mjesta gdje se incident dogodio. Video možete pogledati ispod.