Dan nerođenog djeteta

Danas se obilježava Dan nerođenog djeteta.

Obilježava se svake godine 25. ožujka baš na dan kada se spominjemo Isusova začeće s ciljem promoviranja vrijednosti ljudskog života od začeća. Inicijativa za osnivanjem Dana nerođenog djeteta nastala je u Salvadoru 1993. godine. 25. ožujka, izabran je jer se tada slavi Blagovijest, kršćanska svetkovina i spomen na događaj kada je Djevica Marija začela Isusa.

Dan 25. ožujka je 9 mjeseci prije Božića. Argentina je prva država koja je prihvatila obilježavanje ovoga dana odlukom tadašnjeg predsjednika Carlosa Menema 1998. godine.

To je podržao papa i Ivan Pavao II. Sljedeće države su bile: Nikaragva, Čile, Gvatemala, Kostarika, Dominikanska Republika, Peru i Brazil. U Europi se dan obilježava u Austriji, Slovačkoj i Španjolskoj. Od 2002. godine obilježava se i u SAD-u. Tamo je obilježavanje pokrenula udruga "International Knights of Colombus", a od 2004. obilježava se i na Filipinima.

Nemoj me ubit majko

Pod srcem tvojim sam se skrila Posteljica ugodna mi meka srce čujem kako kuca Ja sam živa...

Nemoj me ubit majko, sićušna sam da se branim, nedužna sam, nisam kriva, zašto život da mi kratiš kad si mi ga poklonila? Ja sam čovjek, dušu imam.

Postat ćeš ubojica, kriva za krv nedužnoga. Nikad nećeš imat mira. Nemoj me ubit majko, zamisao zlu odagnaj, ljubav majčinsku probudi... počašćena, ponosna budi. Nemoj me ubit majko Nevino te čedo moli Pusti me rastem i rođenje da doživim Da te gledam i da ti se divim.