Djevojčica je napisala pismo šefu Disneya i postala hit. 'Napravite princezu koja nosi naočale da se i ja osjećam lijepo!'

Djevojčica je napisala pismo šefu Disneya i postala hit. 'Napravite princezu koja nosi naočale da se i ja osjećam lijepo!'

Devetogodišnjakinja se bori za pravo djevojčica da se osjećaju lijepe. Pod hitno traži princezu s kojom će se moći poistovjetiti, piše 100posto.hr.

Nekad pravdu jednostavno treba uzeti u svoje ruke i izboriti se za svoje pravo da se osjećaš lijepo. Tako je barem mislila 9-godišnja Lowri čije pismo šefu Disneya ovih dana lomi internete.

Zatražila je od njega, naime, da bi princeze u Disneyevim filmovima trebale češće nositi naočale jer se djevojčice poput nje, koje su osuđene na dioptrijske okvire, osjećaju manje lijepo budući na velikim i malim ekranima suviše rijetko vide nekoga tko im nalikuje.

Uvjerite se, uostalom, sami. Pismo prenosimo u cijelosti.

pismo-djevojcica-disney.jpg

Dragi gospodine Robert Iger,

Zovem se Lowri i imam 9 godina. Nosim naočale otkako sam beba. Odrasla sam gledajući Disneyeve princeze i uvijek sam im se divila i mislila da su jako lijepe. Nažalost, nijedna od njih ne nosi naočale i zbog toga sam se osjećala kao da ja nisam dovoljno lijepa.

Nadam se da razumijete i molim Vas da napravite princezu koja nosi naočale. Mislim da postoji mnogo djevojčica koje nose naočale i ne bih voljela da se osjećaju onako kako sam se ja osjećala.

Nažalost, većina likova koji nose naočale naziva se geekovima i mislim da to baš nije fer.

Uvjerena sam da bi kreiranje princeze koja nosi naočale i ne zovu je geekom pomogla ljudima da shvate koliko su lijepi bez obzira na sve.

Srdačno,

Lowri May Moore

Bori se za druge

Djevojčica je novinarima otkrila kako bi kad bi se sa svojom sestrom igrala princeza, skinula svoje naočale samo da bi nalikovala svojim heroinama iako je bez njih bila 'slijepa kao poljski miš'.

„Danas sam dovoljno stara da znam da sam lijepa i s naočalama, ali mi je žao svih onih djevojčica koje to još uvijek ne shvaćaju.“

Upravo se zbog toga hrabro obratila Disneyevom šefu. „Htjela sam pismom pokrenuti nešto pozitivno, ne želim da se druge djevojčice osjećaju kako sam se ja osjećala.“

A o svemu su se oglasili i njezini roditelji. „Lowri je i prije govorila da bi voljela da ne nosi naočale pa se nisam osobito začudila“, rekla je njena mama.

„Uvijek smo se nastojali truditi pokazati joj koliko je lijepa iznutra i izvana te da naočale nemaju nikakve veze s ljepotom. Ona je toliko draga i brine se za druge pa se upravo zato nadam da njeno pismo neće proći nezapaženo.“

Lowri, kojoj je Belle iz Ljepotice i zvijeri omiljeni lik, još uvijek čeka na Disneyev odgovor.