Do oltara ju je odveo čovjek koji nosi srce njenog oca

Dirljivo: Do oltara ju je odveo čovjek koji nosi srce njenog oca.

Kada je prošlog petka hodala prema oltaru u vjenčanici, uz Jeni Stepien nije bio njen otac. No, dio njega ipak jest i to u čovjeku kojeg je uživo upoznala tek dan ranije... Zahvaljujući čudima moderne medicine, vjenčanje Jeni Stepien (33) dirnulo je milijune ljudi diljem svijeta. Njen je otac naime ubijen 2006. godine kada se vraćao kući s posla.Iz neposredne ga je blizine u glavu upucao 16 godišnjak u želji da se dokopa njegovog novčanika.

Obitelj Stepien odlučila je donirati sve njegove organe, a srce je završilo u grudima teško bolesnog Arthura Thomasa kojeg je od smrti dijelilo tek nekoliko dana. Transplantacija je na sreću bila uspješna. Nakon što se oporavio, Thomas je obitelji Stepien poslao pismo zahvale, a nakon toga su nastavili održavati kontakt mailovima i telefonskim pozivima. Jeni se u listopadu prošle godine zaručila za Paula Maennera (34) i jedno od prvih pitanja koje joj se pojavilo u glavi bilo je tko će je odvesti do crkvenog oltara na dan vjenčanja.

- Pomislila sam kako bi bilo predivno da na vjenčanju bude i dio mog oca. Na prijedlog zaručnika javila sam se gospodinu Thomasu i pitala ga bi li on pristao odvesti me do oltara, ispričala je Jeni za The New York Times. Arthur je, naravno, pristao i otputovao u Pennsylvaniju dan prije vjenčanja. Tada po prvi put obitelj Stepien vidio uživo.

Prije nego što su krenuli prema oltaru, Arthur je Jeni rekao da ga primi za zapešće, tamo gdje se bilo može najjače osjetiti. Bio je to nevjerojatno emocionalan trenutak za sve okupljene. - Cijelo sam vrijeme mislila: 'Moj otac je sada s nama, a ovaj je čovjek ovdje zbog nas', prisjetila se na kraju Jeni.