EGZORCIZAM BLAGOSLOVLJENOM VODOM Prisutnost zla u sobi napadača u Las Vegasu

Svećenik je morao obaviti egzorcizam u sobi napadača u Las Vegasu

Napad koji se 2. listopada 2017. dogodio u Las Vegasu najgore je masovno ubojstvo koje se dogodilo u suvremenoj Americi. U napadu je ubijeno 58 osoba, a više od 500 je ranjeno.

Dva tjedna nakon smrtonosnog događaja svećenik Clete Kiley je stigao u Las Vegas s grupom koja je trebala pomoći i utješiti traumatizirano osoblje hotela Mandalay Bay iz kojeg je napadač pucao na mnoštvo koje se okupilo na koncertu pred hotelom.

Kada je završio molitvu sa stotinjak članova osoblja, svećeniku je prišla upraviteljica hotela. Objasnila mu je da je FBI upravo završio s istragom u sobi napadača te ga je zamolila da sobu blagoslovi.

U trenutku kada je stigao na 32. kat na kojem se nalazila soba, svećenik je osjetio zlu prisutnost. “Osjećao sam kao da me netko gura van, kao da netko ne želi da uđem”, izjavio je za Newsweek. No svećenik je unatoč svemu imao namjeru ući i počeo se moliti sv. Mihaelu. “Ušavši u sobu osjetio sam grobnu tišinu”, rekao je. “Pri ulasku primijetio razbijene prozore, ta fizička šteta je zaista ostavila jak dojam na mene”.

Osjetio je zlu prisutnost te je palminom grančicom poprskao svetu vodu po sobi moleći se Duhu Svetom. Odmah je osjetio olakšanje, a i osoblje hotela je utješila činjenica da je katolički svećenik blagoslovio sobu. “Ljudi su reagirali pozitivno i s olakšanjem. Za mene je to iskustvo bilo mali dio procesa ozdravljenja.”

Blagoslovljena voda je sigurno oružje protiv Zla, sveta voda otklanja prisutnost i utjecaj zlih duhova. Škropljenje, a osobito križanje sa blagoslovljenom vodom jako je i sigurno oružje protiv napastovanjima đavla. Donosimo neke od molitva.

Svetom Mihaelu Arkanđelu
(papa Leon XIII)

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti i zasjeda đavolskih i budi nam zaklon! Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge zle duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom jakošću u Pakao strovali! Amen.
 

Duhu Svetomu
(za oslobođenje od svakoga zloga utjecaja)

Duše Božji, Duše ljubavi, Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, Bezgrešna Djevice, anđeli, arkanđeli, sveci Božji siđite na mene. Oblikuj me Gospodine, napuni me tobom. Udalji od mene sve zle sile, uništi i razori ih, tako da se ja mogu dobro osjećati i dobro činiti. Otjeraj od mene sve zle sile, čaranja, vračanja, crne mise, praznovjerja, magiju, uroke, prokletstva, svako đavolsko uznemirivanje, opsjednuće i posjeduće đavolsko, sve ono što je zlo, grijeh, oholost, blud,
zavist, ljubomoru, zlobu, nevjernost .... ; svaku fizičku, psihičku, moralnu, duhovnu, duševnu i đavolsku bolest.

Sažeži sva ova zla u Paklu, da nikada više ne dodirnu mene ni bilo koje stvorenje Božje. Zapovijedam snagom Boga živoga, u ime Isusa Krista Spasitelja, po zagovoru Bezgrešne Majke Marije, svim nečistim dusima i svakoj  zloj prisutnosti koja me muči i uznemiruje, da me odmah sada i zauvijek ostave, te da odstupe u Pakao, vječni prognani i vezani od sv. Mihaela Arkanđela, sv. Gabrijela, sv. Rafaela, naših anđela čuvara, zgaženi pod petom Presvete i Bezgršne Djevice Marije. Amen.

Molitve blagoslova
(za oslobođenje kuća, mjesta, polja,...od đavolske prisutnosti)
Dobro je molitve upotpuniti škropljenjem svetom vodom.

Pohodi, Bože, našu kuću (ovo mjesto, polje,...) i udalji od nas sve đavolske zasjede, pošalji svoje svete anđele, da nas čuvaju u miru i tvoj blagoslov neka siđe na nas i uvijek ostane s nama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Gospodine Isuse, koji si zapovijedio svojim apostolima da zažele tvoj mir svima koji su živjeli u kućama u koje su zalazili, posveti, molimo Te, i ovu kuću i sve koji u njoj prebivaju, po ovoj našoj poniznoj molitvi, punoj povjerenja. Izlij na ovu obitelj svoj blagoslov i mir. Neka joj dode spasenje, kao što je došlo u Zakejevu kuću kada si Ti u nju ušao. Zapovijedi svojim anđelima da bdiju nad njom, da je čuvaju i da odagnaju svaki đavolski utjecaj. Udijeli svima, koji stanuju u ovoj kući, milost da se tebi svide živeći kreposno, tako da zasluže, u svoje vrijeme, da budu prihvaćeni od tebe u Vječni dom na Nebu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Churchpop