Europski susret EWTN obitelji u Poljskoj na kojem sudjeluje i Laudato TV LaudatoTv

Europski susret EWTN obitelji u Poljskoj na kojem sudjeluje i Laudato TV

Drugog dana susreta predavanje je održala Ksenija Abramović, utemeljiteljica i direktorica Laudato televizije.

Započela je konferencija EWTN obitelji u prekrasnom mjestu Kalwaria Zebrzydowska u Poljskoj. Na konferenciji sudjeluje 40-tak predstavnika iz čak 15 europskih zemalja, a konferencija traje do nedjelje, 29. kolovoza. Tijekom tri dana govorit će se o zajedničkoj suradnji, uspostavi bolje i kvalitetnije komunikacije među medijskim djelatnicima te o unaprjeđenju novinarstva.

Europski susret održava se u samostanu Muke Kristove s Marijom na Kalvariji, omiljenom mjestu našeg dragog sveca pape Ivana Pavla II. Ovdje je ovaj svetac dobio sjeme vjere, a Marija mu je postala Majkom kada je s devet godina izgubio svoju.

Za sudionike ovog važnoj događaja putem videa pozdravio je i blagoslovio sve prisutne nadbiskup Stanisław Gądecki, predsjednik Poljske biskupske konferencije.

Osim radionica i konferencija koje vode svećenici i biskupi Poljske biskupske konferencije, sudionici susreta imali su priliku moliti zajedno svaki dan slaveći euharistiju u Svetištu sv. Ivana Pavla II. u Krakowu, u Kapeli Milosrdnog Isusa te na grobu svete Faustine Kowalske u Krakowu.

Drugog dana susreta predavanje je održao fr. Pawel Rytel-Andrianik, ravnatelj Ureda za vanjske komunikacije Tajništva Poljske biskupske konferencije. Između ostalog, u svom izlaganju govorio je o radu u katoličkim medijima: o jedinstvu u timu, kao i o jedinstvu u lokalnoj Crkvi, o društvenim mrežama, širenju Božje Riječi te o odnosu virtualnog i sakramentalnog u svijetu medija i društvenih mreža.

Direktorica i glavna urednica Laudato televizije, Ksenija Abramović, održala je predavanje o povijesti obiteljske Laudato televizije i istaknula temeljne vrijednosti kojima se televizija vodi. Kroz prezentaciju malih koraka, predavanje je imalo za cilj motivirati druge i pokazati da je uz Božju pomoć sve moguće. Također, ukratko je s ostalim sudionicima podijelila svoje osobno svjedočanstvo, jer je i sama prošla kroz mnoge kušnje i teške životne situacije na putu stvaranja Laudato televizije. Ipak, kako je i sama istaknula, žrtve i odricanja mnogostruko su se isplatila te tako danas Republika Hrvatska ima rastuću obiteljsku televiziju koja svjedoči istinito, lijepo i dobro te donosi radost u mnoge domove širom svijeta.

Svoj uzor i poticaj za daljnji rad direktorica Abramović ponajviše pronalazi u Majci Angelici koja je putem medija evangelizaciju podigla na jednu novu razinu. Stoga je svoje izlaganje završila svojim citatom: 'Sve započinje s jednom osobom… Nije važno imate li 5 ili 105 godina, Svemogući Bog odabrao vas je tu gdje jeste u vremenu u kojem živite da mijenjate svijet.'