Fra Ivo na duhovnoj obnovi - Sv. Misa je mjesto gdje počinje vaše zdravlje

U subotu i nedjelju, 13. i 14. svibnja 2017. održana je u Schaffhausenu (crkva sv. Marije) duhovna obnova koju je predvodio poznati franjevac i karizmatik dr. fra Ivo Pavić.

Bio je to susret prožet molitvom, svetom misom, predavanjem i duhovnim pjesmama na kojem su vjernici iz svih dijelova Švicarske tražili utjehu i snagu za rješavanje svojih (najčešće zdravstvenih) problema. Oba dana susret je započeo krunicom, potom predavanje s molitvom za ozdravljenje i oslobođenje te nakon toga sveta misa, klanjanje i pojedinačni blagoslov. Središnji i najvažniji dio obnove svakako je bila sveta misa za koju fra Ivo kaže da je "ona mjesto gdje počinje naše zdravlje". Kako je bilo puno Švicaraca, ali i drugih naroda, predavanja su simultano prevođena i na njemački jezik, a misa je služena na njemačkom, dok je propovijed bila na hrvatskom.

Fra Ivo smatra da je volja Božja da bolesnik ozdravi i da uživa dobro zdravlje te nadodaje kako se u Starom zavjetu ozdravljenja često povezuju s obraćenjem, dok se bolest povezuje s grijehom. – Jako je važno i da molimo jedni za druge da ozdravimo – rekao je fra Ivo.

Pri kraju duhovne obnove podijelio je pojedinačni blagoslov, pri kojem je većina onih koje je dotakao pala. Pridržali su ih pomoćnici, a vjernici su poslije svjedočili kako su svjesni te osjećaju mir i blaženstvo. Neki su navodili svoje tegobe i svjedočili kako osjećaju veliko olakšanje za vrijeme i poslije obnove. Oba dana hodočasnici su imali mogućnost za ispovijed, a misijsko vijeće iz Schaffhausena pobrinulo se i za tjelesnu okrijepu. Fra Mika Stojić zahvalio je u ime HKM Frauenfeld svima koji su omogućili ovu obnovu, a posebno župniku Ursu Elseneru koji je ustupio crkvu.Liturgijsko pjevanje predvodila je grupa mladih i ako pogledate priloženi video doživjet ćete dijelić atmosfere sa završetka obnove u nedjelju, prenosi hrvati.ch.