Fra Ivo Pavić predvodio duhovnu obnovu u Rheinau (Švicarska)

U subotu, 29. kolovoza 2015., vodio je fra dr. Ivo Pavić duhovnu obnovu za hrvatske i švicarske vjernike u Gospinom svetištu na otočiću u mjestu Rheinau, nedaleko Schaffhausena.

Ne samo iz Schaffhausena, već gotovo iz svih dijelova Švicarske i susjedne Njemačke pohrlili su vjernici željni fra Ivine riječi i ispunili ovu prekrasnu baroknu baziliku.

Kako bi i oni vjernici, koji ne razumiju hrvatski mogli razumijeti o čemu fra Ivo govori, Marina Novosel iz Schaffhausena prevodila je tijekom jutarnjeg predavanja njegov nagovor na njemački jezik. Ovaj poznati karizmatik ganuo je slušatelje svojim mislima o zajedničkoj molitvi, molitvi za istjerivanje zlih duhova i bolesti.

Prijepodnevno predavanja završilo je pojedinačnim polaganjem ruku na glave vjernika i time je vjernicima omogućen istinit susret s vjerom i Bogom. Za vrijeme tog jedinstvenog i čudesnog čina, vjernici u klupama molili su krunicu i pjevali pjesme, što je svima pomoglo da se još više prepuste događajima i tako jačaju svoju vjeru.

Nakon kratkog odmora za ručak nastavljena je duhovna obnova i prevoditeljica Katarina Dujmović pokušala je što bolje prenijeti fra Ivinu poruku svim bolesnim vjernicima koji su tražili utjehu u njegovim riječima. Isto kao i ujutro, fra Ivo je naglašavao kako je potrebno moliti Isusa za pomoć, jer jedino On može biti pomoć, čak i onda kada nada polako nestaje. O tome su svjedočili vjernici, koji su se smogli snage govoriti pred svima o njihovim čudesnim iskustvima, koja su se događala nakon što su slušali fra Ivine nagovore. Po završetku drugog dijela ove duhovne obnove fra Ivo je dijelio blagoslov svetim uljem, koje je u znaku križa vjernicima stavio na čelo.

Završnica ove duhovne obnove bilo je svečano euharistijsko slavlje na njemačkom jeziku, uz koncelebraciju župnika Rolfa Maria Reichle i hrvatskog misionara fra Miljenka Stojića te još jednog svećenika. S posebnim duhovnim mirom vjernici su taj dan napustili Rheinau i vratili se svojim kućama ispunjeni nadom i ojačani vjerom.