Francuski biskupi: Roditelj 1 i roditelj 2 vode prema razgradnji obitelji

Vijeće 'Obitelj i društvo' Francuske biskupske konferencije kritiziralo je izmjenu zakona koju su francuski zastupnici izglasali u okviru novoga nacrta zakona o „školi povjerenja“, a kojom se u školskim tiskanim obrascima izraze 'otac' i 'majka' zamjenjuje izrazima 'roditelj 1' i 'roditelj 2'

Ponovno sa žalošću utvrđujemo pokušaj Parlamenta da razgradi obiteljsku stvarnost uz izgovor izjednačivanja administrativnih obrazaca – napisao je predsjednik spomenutoga vijeća biskup Bruno Feillet. Daleko od toga da je 'zaostala' ili 'zastarjela', praksa uporabe izrazā 'otac' i 'majka' svakomu od nas daje da se identificira u budućim naraštajima. Škola na poseban način treba sudjelovati u tom duboko strukturalnom shvaćanju – napomenuo je biskup.

Taj je slučaj – po mišljenju biskupa Feilleta – još jedan oblik rodne teorije koja bi htjela ukloniti razliku između roditelja istoga ili različitoga spola. Osim toga, biskup pita tko bi bio roditelj broj 1, a tko broj 2? A u slučaju rastave, broj 2 postaje broj 1? – upitao je nadalje biskup te na kraju izrazio nadu da će zdrav razum pronaći svoje mjesto, ponajviše zbog onoga što je najvažnije, a to je dobro djece.