Sadržaj s oznakom: Francuska

Francuski predsjednik Emmanuel Macron 8. ožujka, na Dan žena, uvrstio je pobačaj kao “zajamčenu slobodu” u francuski Ustav u petak. No to je, čini se, tek prvi korak; sada želi da se pravo na pobačaj doda na europskoj razini u Povelju o temeljnim pravima EU-a. O tome se danas raspravljalo u Europskom parlamentu, a o rezoluciji će se glasovati u travnju, prenosi narod.hr.

Nakon što je francuski Senat odobrio tekst ustavne revizije kojim se u Temeljnu povelju uključuje „pravo“ na slobodan pristup pobačaju, mjesna biskupska konferencija je izrazila svoje neodobravanje, ističući kako „pobačaj, koji je i dalje atentat na život od svoga začetka, ne može se promatrati isključivo iz perspektive prava žena“, prenosi L'Osservatore Romano.

Ako nepoznati svećenik želi služiti Euharistiju u crkvi, prije toga mora predočiti potvrdu, tzv. celebret, prenosi ika.hkm.hr.

Nema sumnje: upravo u stavu klečanja, jedan biskup je na vrhuncu svog položaja. Ne klečanje pred neprijateljem koji mu prijeti, koji ga nagovara da zaniječe svoju vjeru ili uvrijedi svog Spasitelja.

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin novinarima je u Lurdu 15. kolovoza odgovorio da u programu pape Franje u predstojećem razdoblju nije predviđeno putovanje u Francusku.

Male sestre učenice Jaganjčeve u Francuskoj slijede “mali put” Svete Male Terezije

U Parizu je u prošlu nedjelju, 17. ožujka, došlo do velikoga požara.

Najmanje deset slučajeva vandalizma i obeščašćenja katoličkih crkava prijavljeno je u Francuskoj od početka veljače.

Vijeće 'Obitelj i društvo' Francuske biskupske konferencije kritiziralo je izmjenu zakona koju su francuski zastupnici izglasali u okviru novoga nacrta zakona o „školi povjerenja“, a kojom se u školskim tiskanim obrascima izraze 'otac' i 'majka' zamjenjuje izrazima 'roditelj 1' i 'roditelj 2'

Francuski su mediji tijekom prošloga vikenda objavili vijest kako se u pariškoj katedrali Notre Dame (Naša Gospa) dogodio incident koji je pogodio brojne posjetitelje ove turističke atrakcije koja još uvijek služi kao prvostolna crkva Pariške nadbiskupije.

Neprijateljstvo protiv kršćana u Francuskoj nastavlja se kontinuirano još od vlade predsjednika Hollandea i u vladi Macrona.

28. studenog 1991. Gradsko vijeće francuskog grada Nice, poznatog turističkog i kulturnog središta na Azurnoj obali, odlučilo je preimenovati jedan od glavnih gradskih trgova u Trg vukovarskih mučenika.

Desetak muslimana stajali su za vrijeme polnoćke ispred jedne crkve na sjeveru Francuske kako bi zaštitili vjernike od potencijalnih napada.

Najmanje 153 ljudi poginulo je u Parizu i okolici u pucnjavama i bombaškim napadima u petak 13. studenog, javljaju francuski dužnosnici, a prenosi CNN.

Stranica 1 od 2