Gospin kip ostao je netaknut nakon požara u vojnoj bazi u Španjolskoj

Dana 30. srpnja, toplinski val u Španjolskoj izazvao je požar koji je uništio unutrašnjost vojne baze u El Goloso, koji se nalazi sjeverno od glavnog grada.

Kad je osoblje ugasilo požar iznenadili su se kako je Gospin kip na tom mjestu ostao netaknut. Slika koju su uslikali nakon požara u vojnoj bazi El Goloso jasno prikazuje kako je trava izgorila, ali je Gospin kip ostao netaknut.

Novinar José María Zavala je uznemirio društvene medije kada je objavio vijest na svojem Twitter profilu.

Odnos između vojne baze El Goloso i Gospe ima povijest. Od 2004. Pješadijski bataljun (pješačka jedinica) Carros de Combate León III / 61 oklopno pješačka pukovnija Alcázar od Toleda 61, koja se nalazi u bazi, povezana je s Bratstvom Gospe od Mira.

Ovaj bataljun podržava Bratstvo tijekom vjerskih svečanosti i procesija, surađujući u bendu i grupi potrošača: koje provode oružanu pratnju u svečanim događajima koji su poslani od počasnog povjerenstva, koji marširaju ispred procesije kako bi osigurali red.

Prošle godine, u sklopu proslave blagdana Gospe od Mira, ovaj bataljun je primio XXI nagradu za mir za ljudske vrijednosti odobrenih od strane Bratstva Gospe od Mira u znak priznanja mirovnim operacijama koje izvodi 20 godina u mjestima kao što su Libanon, Irak, Haiti, Gvatemala, Malija, Somalija, Kosovo i Bosna i Hercegovina.

Bratstvo je istaklo na svojim internetskim stranicama "hrabrost, predanost, požrtvovnost, upornost, odricanje i velikodušnost" tih vojnika. Dodali su da je bataljun čekao nagradu s "velikim entuzijazmom".

Prema Madrid Press, bataljun je donirao jedan dio novčane nagrade sestrama Služavkama Marije, poslužiteljicama bolesnika, čija karizma je skrb za bolesnike u njihovim domovima.

gospin-kip-ostao-je-netaknut-nakon-pozara-u-vojnoj-bazi-u-spanjolskoj.jpg