Kaos rodne ideologije: 8-godišnjeg dječaka majka potiče ‘pretvarati se u ženu’

Nemis je 8-godišnji dječak iz Montreala koji oblači žensku odjeću i postaje drag queen Lactatia.

Njegova majka Jessica od malena je poticala svog sina ‘u svemu što je želio’, stavljala mu šminku i slikala ga.

U dobi od 7 godina Nemis je navodno otkrio pojam drag queen: „umjetničko odijevanje“ u odjeću suprotnog spola, i odlučio da se time želi baviti u životu.

„Drag queensice“ dio su LGBT aktivizma, neizostavni su dio LGBTQ povorki, a često nastupaju kao ‘pjevačice’, ‘plesačice’.

Riječ je uglavnom o homoseksualnim muškarcima koji šminkom, perikom, umetcima i izazovnom ženskom odjećom (pre)naglašavaju ženske atribute i seksualnost. Svojim nastupima promiču subverziju ‘spolno/rodnih uloga’.

Osmogodišnjeg dječaka Nemisa navodno podržavaju i prijatelji u školi u njegovom ‘pretvaranju u ženu’.

Prvo „umjetničko“ ime bilo mu je Peaches Demure: „Stidljive Breskvice“, a ime Lactatia za njega je odabrala sestra.

Dječak sebe naziva divom, a njegova majka kaže da je ponosna na svoje dijete i na to koliko je dobro primljen.

Nemis kaže da ponekad treba zauzeti „muški“ stav i reći: „Ovo je ono što želim raditi.“

Poznati drag queen izvođač „Vivacious“, pravim imenom Osmond Vacious, podržao je dječaka u njegovoj želji da se time bavi i davao mu savjete o tome kako nastupati, izbacivati prsa poput odrasle žene i plesati.

Dječak se nada da će ostati drag queen cijelog života.

Pogledajte video:


Kada inače zdrav biološki dječak vjeruje da je djevojčica, ili inače zdrava biološka djevojčica vjeruje da je dječak, postoji objektivni biološki problem koji se nalazi u umu, ne u tijelu, te bi ga se trebalo liječiti kao takvog, upozorila je američka udruga pedijatara početkom prošle godine.

Čak 98 % dječaka s poremećajem roda i 88 % djevojčica s poremećajem roda s vremenom prihvate svoj biološki spol nakon što prirodno prođu kroz pubertet.

Uvjetovanje djece kako bi vjerovala da je život kemijskog i kirurškog oponašanja suprotnog spola normalan i zdrav jest zlostavljanje djece, upozorili su pedijatri, no zahvaljujući rodnoj ideologiji ima sve više roditelja koji “podržavaju” svoju malenu djecu u oponašanju suprotnog spola, poput ovog 8-godišnjeg dječaka.

Takva se djeca čak jednom odluče i na kirurške operacije ‘promjene spola’. Stope samoubojstava dvadeset su puta veće među odraslima koji uzimaju hormone suprotnog spola i prođu operaciju promjene spola, no to rodne ideologe, dženderiste, ne zabrinjava.

Podsjetimo, do 3. kolovoza 2017. trajala je javna rasprava o Prijedlogu Zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije u koju su se građani mogli uključiti putem platforme E-savjetovanja.

Udruga U ime obitelji pozvala je građane da se izjasne protiv ratifikacije Istanbulske konvencije i nametanja opasne i štetne “rodne ideologije” hrvatskom društvu.

“Građani su u javnoj raspravi vrlo jasno poručili: DA još boljoj i učinkovitijoj zaštititi žena od nasilja, NE ratifikaciji Istanbulske konvencije“, ističe za Narod.hr Ivan Munjin, član Upravnog odbora udruge U ime obitelji.

“Istanbulska konvencija je trojanski konj koji pod krinkom zaštite žena od nasilja donosi opasnu rodnu ideologiju u hrvatsko društvo i obrazovni sustav. Građani su to prepoznali, tražimo da to prepozna i Vlada i odustane od ratifikacije Konvencije. Rodna ideologija najviše šteti upravo ženama i djeci – omogućuje muškarcima koji se izjašnjavaju kao žene ulazak u ženske zahode, skloništa, svlačionice i natjecanje u ženskim sportovima, što se nažalost već događa u zapadnim društvima, a njenim uvođenjem u škole, kako predviđa Konvencija, unijela bi se, između ostalog, zabuna kod djece o njihovom spolnom identitetu”, upozorava.

“Tražimo od premijera Plenkovića i Vlade da poštuju volju građana, ispune svoje predizborno obećanje o tome da se protive nametanju rodne ideologije i da odustanu od politike Zorana Milanovića – ratifikacije Istanbulske konvencije, već da svoje snage usmjere učinkovitom suzbijanju nasilja nad ženama, koje predviđa kvalitetan zakonski okvir koji ima Hrvatska”, poručuje Ivan Munjin član Upravnog odbora udruge U ime obitelji.

Udruga U ime obitelji već je više puta upozoravala da se Istanbulskom konvencijom zapravo nameće rodna ideologija i time uvode neznanstveni sadržaji u hrvatsko zakonodavstvo i strateške dokumente.

Istanbulska konvencija sadrži definiciju pojma „rod“, koja bi nakon ratifikacije postala pravno obvezujuća za Hrvatsku, i tumači nasilje kao “rodno utemeljeno”. Prema Konvenciji (čl. 3. c): „’rod’ označava društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnima za žene i muškarce.” Takva definicija unosi dihotomiju između čovjekova spola kao spola i društvene dimenzije spola, nazivajući je “rodom”, jer pretpostavlja da su spol i njegova društvena dimenzija dvije odvojene i nepovezane stvarnosti, za što nema utemeljenja u realnosti ni u znanosti, već proizlazi iz ideologije.

Pojedine zemlje u kojima postoje zakoni o “rodnom samoodređenju” omogućuju, primjerice, da osoba promijeni svoj spol u osobnim dokumentima na temelju obične izjave nadležnom tijelu.