Kardinal Svete Zemlje pozvao mlade iz Palestine na molitvu

Jeruzalemski patrijarh Pierbattista Pizzaballa rekao je da molitva neće promijeniti situaciju, ali da može unijeti Isusovu prisutnost u naše živote.

Kardinal Pierbattista Pizzaballa koji je utorak, 17. listopada pozvao na dan molitve i posta za mir u Svetoj zemlji, uputio je videoporuku mladima Palestine o važnosti molitve, javlja Aleteia.

Kardinal Pizzaballa, odgovoran za latinske katolike u Izraelu, palestinskom području, Jordanu i Cipru, poručio je u videu mladima da u teškim vremenima ljudi žele znati da im je netko blizak. Ako kršćani vjeruju da je Isus Krist stvarno prisutan u svijetu, rekao je, molitva je "instrument" koji ga dovodi blizu nas i "nas čini blizu njega".

“Molitva neće promijeniti ovu užasnu situaciju,” nastavio je kardinal, “ali daje svjetlo našim srcima i našim očima kako ovu situaciju gledati ne s mržnjom, nego kao ljudska bića i kršćani gledati na ovo srcem gdje još uvijek, unatoč svemu, postoji prostor za nadu.

Molitva, kazao je kardinal, neće promijeniti ovu užasnu situaciju, ali dat će svjetlo našim srcima i očima, pa da ovu situaciju, umjesto očima mržnje sagledamo kao ljudska bića i kršćani – srcem.

Rekao je da trenutno, kada “živimo vrlo teške i strašne dane mržnje, nasilja i rata”, kršćani u Svetoj zemlji “trebaju biti ujedinjeni u molitvi”.

Podsjetimo, Pizzaballa je postao kardinal prije samo nekoliko dana, na konzistoriju u subotu, 30. rujna. U rodnu Italiju kada je Hamas napao južni Izrael u subotu, 7. listopada.

Pozvao je na dan molitve zajedno s drugim kršćanskim vođama u Svetoj zemlji. Također, rekao je da je voljan postati taocem u zamjenu za izraelsku djecu koju je zatočila palestinska islamistička militantna skupina Hamas.