Kineski prodavač Biblija osuđen na sedam godina zatvora

Vlasnik internet knjižare optužen za "ilegalno poslovanje"

"International Christian Concern" (ICC) je pomoću svojih kanala u Kini doznao da je jedan prodavač kršćanskih knjiga 27. rujna optužen za "ilegalno poslovanje" te osuđen na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od 30 000 dolara, piše Nedjelja.ba

Prema dokumentu Narodnog suda u gradu Linhai, u istočnoj Kini, Chen Yuou je također oduzet iPhone. Međutim, što je najtužnije svih 12 864 knjige koje posjeduje u svojoj prodavaonici, od kojih je većina vjerske tematike, uništit će Gradski ured za javnu sigurnost.

Inače, Chen, koji je vodio svoju internetsku knjižaru u gradu Taizhou u provinciji Zhejiang, je također, 1. rujna 2019. zadržan u policiji zbog prodaje neodobrenih vjerskih publikacija uvezenih iz Tajvana, SAD-a i drugih zemalja.

Slijedom toga policija je pokrenula nacionalnu istragu kako bi pronašla kupce putem računovodstvene evidencije te većini zaplijenila kupljenje knjige. ICC je 6. studenog 2019. također objavio vijest o mnogim kupcima knjiga koje je u njihovim domovima maltretirala policija tražeći "nelegalne publikacije".

Gina Goh, regionalna upraviteljica ICC-a za jugoistočnu Aziju, rekla je ovom prigodom: "Primjer gospodina Chena pokazuje kako je kineska vlada sve više uplašena. Od religijskih simbola do kršćanskih knjiga, sve što sadrži vjerske elemente Kineska komunistička partija više ne tolerira. Nerazmjerna kazna počinjenom prekršaju dokaz je tomu. Američka vlada i međunarodna zajednica trebale bi se suprotstavljati tiraniji u Pekingu."