Marijana Petir iz Bruxellesa: Kome smeta što vjerujem u Boga?

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir preko Twittera je komentirala terorističke napade u Bruxellesu: "Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt", napisala je Petir na Twitteru i zaključila s čestitkom "Sretan Uskrs".

- Čudno je da ljudima koji se predstavljaju kao zaštitnici ljudskih prava smeta što vjerujem u Boga, da me zbog toga napadaju, odriču mi to pravo i šire govor mrznje. Baš mi je žao da svojim načinom komunikacije ne doprinose ničem pozitivnom.

Zar mi vjernici više ne smijemo reći da vjerujemo u Boga i da nas ta vjera krijepi da ne podlegnemo strahu jer je Isus svojim uskrsnućem dao nadu da smrt nema zadnju riječ? - pita se Petir koja je sa suradniciam od ranog jutra u Europskom parlamentu.

- Imali smo od 7.45 sati sastanak u Parlamentu tako da smo svi tu, i dobro smo. Radimo svoj posao. I drugi zastupnici koji su ovdje su dobro. Stupanj sigurnosti podignut je na najvišu razinu. Sutra poslije podne smo trebali putovati kući, no za sada nemamo informaciju da li će to biti moguće. Vijesti pratimo putem medija - kazala je Petir.