Sadržaj s oznakom: Marijana Petir

Marijana Petir jedina je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja već četvrti put za redom sudjeluje na jednom od najznačajnijih događanja u SAD-u.

Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta usvojio je „Izvješće o izvješću Komisije o Srbiji za 2018. godinu“. U izvješće su u vidu kompromisnih amandmana uvrštena i četiri amandmana koje je, s kolegama, podnijela hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir susrela se u Vatikanu s papom Franjom tijekom posebne audijencije za sudionike Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca (ICLN) koji su se okupili na svom godišnjem susretu u Frascatiju.

Godišnje izvješće o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu za 2017. i politici EU-a u tom području predstavljeno je ovog mjeseca, 12. lipnja na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Eurozastupnica Petir na molitvenom doručku za mir u Jeruzalemu Marijana Petir sudjelovala je u programu pročitavši ulomak iz Svetoga Pisma

Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta uputio je pitanje Europskoj komisiji o proširenju područja primjene poglavlja I. Uredbe Bruxelles II.a radi uključivanja registriranih partnerstava.

U tjednu u kojemu rat u Siriji ulazi u svoju osmu godinu, Europski parlament na svojoj plenarnoj sjednici ponovno je raspravljao o situaciji u toj zemlji u kojoj vladine snage pokušavaju osvojiti posljednja uporišta pobunjenika, pri čemu se oko 400 tisuća civila nalazi „zarobljeno" u područjima pod pobunjeničkom upravom, a humanitarna pomoć teško se doprema.

Saborski zastupnik po pozivu američkih supredsjedatelja organizacijskog odbora, Charlia Christa i Randya Hultgreena danas putuje u Washington gdje će sudjelovati na 66. Nacionalnom molitvenom doručku.

Već četvrtu godinu zaredom organizacija Open Doors objavila je izvješće World Watch List 2018. o progonu kršćana u prošloj 2017. godini koje su predstavili ovoga tjedna u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

U sklopu osmog susreta Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca održanog proteklog tjedna u Italiji, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir susrela se 27. kolovoza u Rimu sa Svetim Ocem papom Franjom.

„Moramo ohrabriti žene i potaknuti daljnji razvoj ruralnih područja i snažniju implementaciju postojećeg zakonodavstva.

„Pristojan dohodak osnovni je preduvjet mogućnosti za dostojanstven život“, istaknula je to hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir na današnjoj raspravi o sustavima minimalnog dohotka na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Putevi sv. Jakova putevi su vrijednosti, a vrijednosti su ono što moramo očuvati i za što se moramo boriti jer su one smjerokaz koji nam pokazuje pravi put kojim moramo kročiti u životu, kazala je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir govoreći na konferenciji „Putevi sv. Jakova – vizije iz Europe“ održanoj u Santiago de Composteli.

Europska unija ima prvog posebnog izaslanika za promicanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja izvan EU.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir preko Twittera je komentirala terorističke napade u Bruxellesu: "Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt", napisala je Petir na Twitteru i zaključila s čestitkom "Sretan Uskrs".

Odličan osvrt R.B na nedavnu izjavu Marijane Petir" Što je u ovoj rečenici problematično? "Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt". Romanov osvrt pročitajte u nastavku:

Stranica 1 od 2