Medicinska sestra posvojila 14-godišnju mamu s trojkama

Suosjećajna 45-godišnja medicinska sestra sa intenzivne jedinice za njegu novorođenčadi jednoj je majci tinejdžerici pružila priliku za novi početak života, piše Aleteia.

Često nam govore da svoj posao ne nosimo kući sa sobom, ali jedna medicinska sestra osjetila je potrebu pomoći mladoj mami u nevolji .

Katrina Mullen, medicinska sestra na odjelu intenzivne njege novorođenčadi u bolnici u Indianapolisu pomogla je utješiti mnoge roditelje dok se brinu za njihovu malenu novorođenčad. No kada je upoznala 14-godišnju Shariyu Small, primijetila je kako je mlada mama trojki bila potpuno sama dok je gledala kako se njezina prerano rođena djeca bore za život.

Small je rodila svoje troje djece, Serenitee, Samari i Sarayah, kada je bila trudna samo 26 tjedana. Svako dijete težilo je manje od dva kilograma, a bebe su mogle napustiti bolnicu tek nakon pet mjeseci.

Tijekom njihova dugotrajnog liječenja, Mullen je primijetila da mama koja je tek pohađala osmi razred osnovne škole nije dobivala podršku od ostalih članova obitelji. Medicinska sestra ponudila je svoju pomoć neutješnoj Small. Ali kad je objasnila Small da je i ona bila tinejdžerica i da je zapravo dala svoje dijete na posvajanje, došlo je do promjene u njihovom odnosu.

Mullen je Small dala broj svog mobitela i nakon što su trojke otpuštene, par je počeo razgovarati telefonom. Ipak, iako djeca više nisu bila pod njezinom skrbi, Mullen nije mogla a da ne osjeća tjeskobu za ovu mladu obitelj.

Odvezla se u Kokomo (Indiana), gdje je Small odsjela kod rođaka, da provjeri kako je. I kako je podijelila s Todayom , uvjeti su bili alarmantni: "To nije bilo mjesto za odgajanje beba."

Zapravo, jednoj od trojki, Samari, koja je rođena s probavnim problemima, dijagnosticirana je "nemogućnost razvoja", što znači da je fizički rast zastao.

Željela bi živjeti s vama...

Odjel za socijalnu skrb tada je bio uključen i kontaktirao je Mullen, koji je objasnio: “Socijalna radnica je rekla da su Shariya i njezine bebe odvedene iz njihove kuće, a zatim je istaknula: 'Shariya je rekla da bi htjela živjeti s vama. Biste li bili to voljni?'”

Unatoč tome što ima troje djece još kod kuće - SeQuayvion, 16, ShaKovon, 14 i JJ 7 - te Sevonté, 23 i Shai, 22, koji su samostalni, Mullen je rado otvorila svoja vrata mladoj obitelji.

Nakon što je svu djecu udomila na 668 dana, Mullen je u veljači službeno usvojila i Small.

Zahvaljujući iznimnoj velikodušnosti i suosjećajnosti ove medicinske sestre, mlada mama se nada da će u budućnosti postati socijalna radnica i pomagati drugima.