Sadržaj s oznakom: Posvojenje

Suosjećajna 45-godišnja medicinska sestra sa intenzivne jedinice za njegu novorođenčadi jednoj je majci tinejdžerici pružila priliku za novi početak života, piše Aleteia.

Sudska tužba protiv savezne države Oregon tereti ju za nametanje “ideološkog lakmus testa” za one koji žele usvojiti djecu iz udomiteljske obitelji, što zahtijeva pridržavanje progresivne ideologije o LGBT pitanjima, piše tribun.

Godinama sam vapila Bogu da postanem majka. Doktori su samo govorili da je nemogućnost da zanesem od prikupljenog stresa, tješili me da će beba doći ali... nije. Ne znam koji je presudan razlog da je tako Bog htio, to samo on zna.

Napušteni dječak rođen bez očiju u Rusiji dobio je novi dom za Božić, priopćili su iz ruske socijalne službe.

Josh i Katie Butler iz Nashvillea u Tennesseeju trebali su dobiti bebu.

Odvela ju je svojoj kući i 16 sati dnevno provodila hraneći je kroz posebne cjevčice.

‘Djeca se nakon udomljenja brzo počnu osjećati sigurno, zbrinuto i voljeno’

Objavljeno u Priče iz života | 23.4.2018.

Neobično posvajanje

Priče o nesebičnoj ljudskoj ljubavi, na koju smo pozvani i koja bi trebala biti nešto sasvim uobičajeno, uvijek izazovu opće oduševljenje, ali nadamo se i barem potaknu na razmišljanje o činjenju sličnih djela. Takva je i ova priča o uistinu neobičnom posvajanju...

Većina djece ovog Božića veselilo se jer su pod borom dobili nove fora igračke ili gadgete, ali Landon Ryan Rice iz Normana u Oklahomi je doslovno zaplakao od sreće jer i službeno dobio – obitelj. Otvarajući poklon koji je izgledao kao zapakirana uokvirena slika, nije imao pojma kakav dar ga čeka.

Nazivaju ih 'nevidljiva djeca rata'. Mnogi od njih ne znaju pravu istinu o svom porijeklu, a i oni koji znaju boje se moguće osude i prezira.

Marc Hadden iz američke savezne države Južna Karolina 2011. završio je na intervenciji koja mu je potpuno promijenila život.

Težak izbor, ali ona se nije sekunde razmišljala. Prihvatila je šestero djece svoje prijateljice te nakon što je mama umrla od raka nastavila brinuti o njima baš kao da su njena.