Nesebično dječje srce suosjeća i daruje i ono malo što ima za bližnjega

Nesebični sedmogodišnjak donirao je svoj džeparac od 2,50 funte devetogodišnjem dječaku oboljelom od raka i njegovoj sestri nakon što je njihova obitelj bila opljačkana.

Jonah Lewis (7) iz Saffron Waldena, Essex čuo je svoje roditelje kako pričaju o provali u dom njihovih prijatelja. Nakon toga uzeo je svoje 2 funte i 50 penija koje su mu roditelji dali za slatkiše i zalijepio ih selotejpom na karticu s porukom na kojoj je pisalo:

„Jako mi je žao zbog pljačke koja vam se dogodila i što ste se uzrujali. To je strašna stvar, ukrasti djetetu novac koji dobije za rođendan. Ja sam tužan zbog vas i evo ovdje su 2,50 funte da zamjene rođendanski novac, a to je novac koji sam ja dobio za slatkiše. Nadam se da ćete biti dobro i da će policija uloviti pljačkaše i strpati ih u zatvor.“

Novac i poruka otišli su u obitelj Sonnya Nygatea, devetogodišnjaka koji boluje od raka te njegovoj sedmogodišnjoj sestri Lois čiji je trosobni stan u Ilfordu, Essex opljačkan 25. siječnja.

Pljačkaši su uzeli rođendanski novac koji je pripadao Sonnyu i njegovoj sestri. Ukrali su i nekoliko stotina funti u gotovini te nakit i satove iz spavaće sobe njihovih roditelja, Lloyda i Laure.

Jonah je čuo svoje roditelje Moniku i Paula kako pričaju o pljački i htio je donirati svoj novac.

Njegova majka Monika govori: „Vidjela sam na Facebooku da su naši prijatelji opljačkani. Nisam znala da Jonah sluša moj i Paulov razgovor. To što je učinio je jako lijepo. On je jako draga i velikodušna osoba!“

Također je dodala: „Svaki puta kad vidi prosjaka na ulici pita nas da mu damo novac.“

„Naši su prijatelji prošli teško razdoblje zbog Sonnyjeve leukemije, ali on je sad u stanju remisije“, rekla je Monika.

Sonnyjeva majka Laura kaže da je briznula u plač kada je vidjela novac i poruku.

Njezin suprug Lloyd govori: „Bio sam stvarno potišten zbog pljačke pa sam uzeo tjedan dana godišnjeg. Kad smo primili Jonahovo pismo oduševio sam se da dječak od samo sedam godina može učiniti nešto tako lijepo.“

„Naše obitelji se poznaju, ali Jonah ne poznaje mojeg sina tako dobro.To što je učinio je prekrasno, zahvalni smo mu i to je obnovilo našu vjeru u čovječnost“, rekao je Lloyd.

Označeno u