NJEMAČKI KATOLIČKI MEDIJ O DVA HRVATSKA ČUDA Za drugo na koje zaista trebamo biti ponosni, malo je tko čuo i u Hrvatskoj

'Nogometno čudo i čudo života'

Njemački katolički portal katholiches.info objavio je veliki članak o našoj zemlji. Naslovljen: Nogometno čudo i čudo života, članak u prvi plan stavlja nevjerojatan uspjeh koji je hrvatska reprezentacija doživjela na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, 's obzirom na to da je riječ od zemlji s tek malo više od 4 milijuna stanovnika'. Nazivaju nas 'nogometnim čudom'.

Osim o uspjehu naših reprezentativaca na SP-u, u tekstu ističu hrvatsku povijest, kao i to da smo europska katolička zemlja, ali da zbog međunarodnih utjecaja nismo još uvijek u zajedništvu sa svim Hrvatima, posebice s Hrvatima u BiH.

Drugo čudo koje spominje je čudo za koje zna i jako malo Hrvata.
Nakon završetka komunističke diktature 1991. godine Hrvatska je uvela svoju valutu, odnosno kunu, a 2000. godine povodom novog milenija izdala kovanicu s prikazom nerođenog djeteta. Republika Hrvatska postala je tako jedina zemlja na svijetu koja ima zlatne i srebrene kovanice od 25 kuna sa prikazom nerođenog djeteta. Predivno i jedinstveno, zaista.

Dodajmo kako je riječ o nerođenom djetetu u dvanaestom tjednu koje siše palac te je okruženo pupčanom vrpcom.

S njemačkog portala naglasili su kako niti jedna zemlja u cijelom svijetu nije izdala sličnu kovanicu koja na taj način promovira život.
Dodaju da je u Hrvatskoj jako aktivan Pro-Life pokret te iako je Ustavni sud potvrdio komunistički zakon o abortusu iz 1989. godine, da većina liječnika u Hrvatskoj odbija sudjelovati u ubijanju nerođenih, što je još jedno čudo hrvatskog naroda, koji, naglašavaju, danas umjesto komunizma ima stalnu borbu s komunizmom koji se sakrio pod drugim imenom, a riječ je o progresivnom liberalizmu sa Zapada, prenosi dnevno.hr.

Croexpress

Označeno u