Foto: Pogled na logor iz zraka s ilustracijom uvjeta života i rada u Sjevernoj Koreji

Obitelj zbog posjedovanja Biblije završila u logoru

Sjeverna Koreja osudila je i jednog dvogodišnjaka na doživotni zatvor nakon što su mu roditelji uhićeni zbog posjedovanja Biblije, navodi se u Izvješću američkog State Departmenta o međunarodnoj vjerskoj slobodi za 2022., prenosi nedjelja.ba.

Roditelji dvogodišnjeg djeteta privedeni su nakon što je kod njih pronađena Biblija, koja se u Sjevernoj Koreji smatra krijumčarenom i ilegalnom "robom", javlja International Christian Concern (ICC).

Vlada Sjeverne Koreje, poznata po strogoj kontroli informacija i suzbijanju religije, suočava se sa velikim kritikama zbog kršenja ljudskih prava. Ovaj posljednji incident pojačava zabrinutost jer je u logorima zatočeno čak 70 000 kršćana i pripadnika drugih vjerskih manjina.

"Pravo na slobodu misli, savjesti i vjere u Sjevernoj Koreji i dalje se uskraćuje", rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres u izvješću u kojem se ocrtavaju zločini nad pripadnicima vjerskih manjina koji su se dogodili u Sjevernoj Koreji proteklih godina.

Inače, ICC u svom izvješću Progonitelj godine za 2022. istaknuo je sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una kao jednog od najgorih svjetskih lidera koji ugnjetavaju kršćane.