„Objasnit ću vam zašto sam čudotvoran“

Rocco, šezdesetogodišnjak iz Tiggiana u talijanskoj pokrajini Lecce, putuje s pomalo neobičnim kamionom.

Zapravo, pomoću jedne prijateljske radionice opremio je svoje prijevozno sredstvo sa svetim slikama i zazivima Bogu, svecima i posebice Gospi koju je istaknuo na ogromnoj slici na desnoj strani kamiona. Rocco, koji ima troje djece i koji je i djed, objašnjava svoj cilj: „Primio sam dar i osjećam obvezu da svima objavim darežljivost Boga. Htio sam opremiti kamion na ovaj način kako bih prenio po Italiji i, tko zna, možda i po svijetu ovo evidentno svjedočanstvo koliko je velika snaga vjere i kako bih svima, bez sumnje, objavio da Bog postoji više nego što se vjeruje“.

Ali, odakle dolazi sva ta vjera i povrh svega volja da ju se pokaže na ovaj ovako izvanredan način? Sam Rocco objašnjava: „Ne bih trebao biti ovdje, ali Bog je odlučio kako mi je suđeno da živim još. Zahvalan sam Ocu Piu kojeg sam zazivao u teškim trenucima.

I zahvalan sam Gospi Fatimskoj u čije svetište idem svaki dan. Moja zadaća sada je da proširim vijest o onome što se dogodilo i da svjedočim o veličini Boga“. Ono na što gospodin Rocco upućuje su neke njegove medicinske nezgode iz kojih je izašao, prema njemu, zahvaljujući nekim istinitim i stvarnim čudima. Čovjek je uspio prevladati veliku operaciju na glasnicama i neke prometne nezgode koje su mu prouzrokovale različite frakture na način da je iznenadilo čak i liječnike koji su ga liječili.

Natpis koji stoji na kamionu:

„Presveta Djevice, Gospo od Fatime u tvojoj željnoj sjeni odmaram.”