Oslobođeni misionari oteti u Kamerunu

Članovi misijske družbe Sinova Bezgrešnog Srca Marijina, oteti 23. studenoga u Kamerunu, pušteni su na slobodu. Vozač laik, koji je otet zajedno s njima, još uvijek je u rukama otmičara

"Zahvaljujemo Bogu za oslobađanje naše subraće misionara koji su oteti 23. studenog" – poruka je koju su misionari klaretinci objavili na svojim službenim stranicama prije nekoliko dana. Vozač laik koji je otet zajedno s misionarima još uvijek je u rukama otmičara.

U razgovoru za našu radijsku postaju, generalni tajnik klaretinaca, Joseba Kamiruaga, kazao je da su oslobođeni misionari radosni, ali i zabrinuti za vozača, te potiču na molitvu kako bi i on bio što prije oslobođen.

U najtežim trenucima mislili smo na mučenike kongregacije – stoji u poruci oslobođenih misionara koji su zahvalni zbog solidarnosti mnogih ljudi. U ovim dramatičnim danima – dodaju – osjetili smo "toplinu molitvi". Unatoč opasnom okruženju i teškom stanju, pogotovo u anglofonim regijama Kameruna, generalni tajnik klaretinaca uvjerava da oni i dalje žele ostati uz taj narod.