Patrijarh Pizzaballa posvetio Svetu Zemlju Bezgrešnom Srcu Marijinu

Jeruzalemski latinski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa je u nedjelju 29. listopada, na svetkovinu Djevice Marije, Kraljice Palestine i Svete Zemlje, u Izraelu posvetio Svetu Zemlju Bezgrešnom Srcu Marijinu, prenosi Vatican News.

Slaveći misu u marijanskom svetištu Deir Rafat, patrijarh je posvetio Crkvu, cijelo čovječanstvo, narode Bliskog Istoka, a posebno narod Svete Zemlje Blaženoj Djevici Mariji. U činu posvete zazvao je Marijinu pomoć usred rata koji je zahvatio Svetu Zemlju. Molio se da ona bdije nad onima koji pate, bježe od bombardiranja ili su izgubili svoje članove obitelji u ratu.

Patrijarh Pizzaballa molio je da Blažena Djevica Marija vodi svjetske vođe i one koji odlučuju o sudbini naroda, kako bi mogli odlučivati po pravdi i istini te raditi za opće dobro. Podsjetio je na Marijine riječi njezinu Sinu Isusu na svadbi u Kani: „Vina više nemaju“ (Iv 2,3).

„Sada, o Majko, ponovi te riječi, jer u naše vrijeme nestalo nam je vina nade, radost je pobjegla, bratstvo je izblijedjelo. Zaboravili smo svoju ljudskost i protratili dar mira. Kako nam je potrebna tvoja majčinska pomoć!“, molio je kardinal Pizzaballa.

Čin posvete uključivao je i procesiju s ikonom Blažene Djevice Marije, Kraljice Palestine.

Povećanje broja umrlih
Prema ministarstvu zdravstva u Gazi koje vodi Hamas, više od 8 tisuća ljudi je ubijeno, uključujući 3500 djece, u izraelskim napadima na Gazu od 7. listopada kada je Hamas napao Izrael, ubivši više od 1400 ljudi, prenosi Vatican News.