Poruka nadbiskupa Viganòa na velikim demonstracijama u Švicarskoj

U petak, 12. studenog 2021., i u Švicarskom gradu Bernu održao se veliki protestni skup protiv totalitarizma epidemioloških mjera povezanih sa korona krizom. Okupljenima je svoju riječ uputio i nadbiskup Carlo Maria Viganò, bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama.

Obraćanje nadbiskupa Carla Maria Viganòa prenosimo u cjelosti:

"Dragi prijatelji, mnogi od vas nikada ne bi pomislili da će Švicarska na kraju slijediti Italiju i druge nacije u nepokolebljivom pridržavanju diktata elite čak i u slučaju izvanredne pandemije. Vaša Konfederacija je, naime, već dosta ispred drugih zemalja na putu globalizacije, a pečat Novog svjetskog poretka vrlo je izražen u životu velikih švicarskih gradova. I baš kao što je Švedska bila pošteđena izolacije i maski, moglo se vjerovati da će i u Švicarskoj mjere navodnog suzbijanja zaraze usvojiti neuspjeli model čiji je Italija tragični primjer. S druge strane, budući da Svjetski gospodarski forum ima sjedište u Davosu, neki od vas su se mogli nadati da će vas Klaus Schwab spriječiti da iz prve ruke iskusite ono što čeka cijelo čovječanstvo, samo ako dopustimo dovršenje njegovog besmislenog Velikog preslagivanja, u zajedništvu s UN-om, pod nazivom Agenda 2030. Pa ipak, ako razmislite o onome što vam je prikazano 1. lipnja 2016. s inauguracijom Gotthardskog tunela, trebali biste imati ideju o inspirativnim načelima Novog svjetskog poretka.

Danas ste ovdje kako biste prosvjedovali protiv pooštravanja zdravstvenih i kontrolnih mjera koje je donijela švicarska savezna vlada pod izgovorom tzv. pandemije. Ono što je pred Švicarskom, kao što znate, prihvatile su u cijelosti ili djelomično druge nacije, uključujući Italiju. Diskriminacija necijepljenih već je stvarnost u mnogim zemljama, kao i praćenje građana putem putovnice za cjepivo, suspenzija plaća za one koji se ne podvrgavaju kontroli i mogućnost da javna tijela donose zakone odstupajući od običnih zakona i iz Ustava.

Ove prve kontrolne mjere samo su prvi korak progresivnog ukidanja vaše individualne slobode, koju dokida država/liječnik koji umjesto vas odlučuje kako će vas liječiti, države/gospodara koji odlučuje možete li i kada napustiti kuću, raditi, otići u restoran i putovati.

Ali dopustite mi da vam svima postavim neka pitanja.

Prosvjedujete li zbog ograničenja vaših ustavnih sloboda ili zato što shvaćate da su ove prve kontrolne mjere samo prvi korak progresivnog ukidanja vaše individualne slobode, koju dokida država/liječnik koji umjesto vas odlučuje kako će vas liječiti, države/gospodara koji odlučuje možete li i kada napustiti kuću, raditi, otići u restoran i putovati?

Demonstrirate li protiv zelene propusnice, a ipak prihvaćate narativ o pandemiji i cjepivima, ili ste shvatili da se ova kolosalna farsa temelji na virusu proizvedenom u laboratoriju koji je raširen kako bi se stvorila hitna pandemija koja bi dala izgovor za stavljanje cijelog čovječanstva pod kontrolu?

Jeste li shvatili da su tzv. cjepiva neučinkovita, da postoji rizik od čak i teških štetnih dugotrajnih i kratkoročnih nuspojava, te da farmaceutske kuće koje vas koriste kao pokusne kuniće nemaju nikakvu odgovornost, te da ako se razbolite ili umrete, oni ne će morati platiti nikakvu odštetu ili kazneno odgovarati bilo kojem sudu?

Jeste li izašli na ulice jer vas nervira što morate skenirati svoj QR kod kako biste ušli u svoj ured ili tvornicu, a ipak ste cijepljeni eksperimentalnim genetskim serumom ili ste shvatili da su cjepiva tzv., rizik od čak i teških štetnih dugotrajnih i kratkoročnih nuspojava, te da farmaceutske kuće koje vas koriste kao zamorce nemaju nikakvu odgovornost, te da ako se razbolite ili umrete ne će morati platiti nikakvu odštetu niti odgovarati kazneno na bilo kojem sudu?

I za kraj: jeste li odlučili protestirati jer je sloboda da ne budete podvrgnuti zdravstvenoj kontroli ista sloboda u čije ime vjerujete da imate pravo ubijati djecu u majčinoj utrobi, starce i one koji su bolesni u njihovim bolničkim krevetima? Je li to ista sloboda koja bi ozakonila homoseksualne zajednice i rodnu teoriju? Je li to sloboda na koju se pozivate? Sloboda vrijeđati Božji Zakon, huliti Njegovo Ime, kršiti prirodni zakon koji je napisao na srcu svakog čovjeka?

Jer ako je ono što želite samo da budete slobodni činiti što želite, vaša demonstracija nema smisla. Upravo oni koji vam govore o ravnopravnosti spolova, pravu na “reproduktivno zdravlje”, na eutanaziju, na zamjensko majčinstvo i seksualnu slobodu danas vas sve drže u šakama, odlučujući što je za vas ispravno u ime “vašeg dobra”, javnog zdravlja ili zaštite planeta. Oni će uskoro ujediniti zelenu propusnicu s vašim digitalnim ID-om, s vašim bankovnim računom, s vašim porezom, plaćom, socijalnom i zdravstvenim statusom, a pritom će – za “vaše dobro” – moći odlučite možete li raditi, putovati, otići u restoran i kupiti odrezak ili bolje rečeno kukce.

Ali to nije sloboda: to je dozvola, to je libertinizam. Prava sloboda je umjesto toga sposobnost djelovanja u granicama Dobra, a to je sloboda kojoj trebaš težiti.

Ta vas je sloboda natjerala da vjerujete da ste "slobodni", dok vam oni koji žele da budete poslušni robovi dopuštaju trčati uokolo produžujući povodac, dajući vam iluziju da možete raditi što želite, da imate "pravo" na pobačaj , živjeti protiv propisa kršćanskog morala, moći se ponašati kao da Bog ne postoji, kao da se nikada nećete morati pred Njime na sudnji dan.

Ali to nije sloboda: to je dozvola, to je libertinizam. To je sloboda da oštetite svoju dušu, svakako nije sloboda da živite pošteno da biste zaslužili raj. Prava sloboda je umjesto toga sposobnost djelovanja u granicama Dobra, a to je sloboda kojoj trebaš težiti, to je sloboda koju trebaš zahtijevati hrabro i ponosno, to je sloboda koja će te "osloboditi" (Iv 8,32).

Sloboda izbora da vas ne zavaraju obećanja onih koji vam nude bolju eko-održivu, uključivu, tolerantnu, otpornu i rodno fluidnu budućnost, dok vas tjeraju da kupujete samo proizvode koje su oni učinili dostupnima na internetu, naručiti ručak i večeru putem dostave, liječiti se telemedicinom, pratiti lekcije putem učenja na daljinu i ne ulaziti u ordinaciju putem “pametnog rada”.

Govorim o slobodi da kažete ne onima koji, predviđajući napredak u svijetu rada i entuzijastično vam pokazujući slobodno vrijeme u kojemu ćete moći uživati uz skraćeno radno vrijeme, smanjuju plaću, ukidaju sindikalne zaštite, uskraćujući vam sredstva za život za uzdržavanje obitelji, tjerajući vas da živite u sve manjim i anonimnijim stanovima koji su uvijek dalje na periferiji grada. Reći ne onima koji vam prvo uskraćuju autonomiju posla stvarajući nezaposlenost i eliminirajući stručne specijalizacije, a onda vam nude prihod od državljanstva kojim će vas učiniti robovima, ucijenjene od strane države koja odlučuje pod kojim uvjetima možete raditi.

Sloboda koju morate zahtijevati je sloboda neprihvaćanja medijskog narativa, koji je kolosalna prijevara cijele jedne kategorije ljudi koja je podređena eliti, koja se bavi širenjem laži i cenzurom istine, plaćena da podupire moć i suzbija neslaganje; slobodu zahtijevati da novinari ponovno otkriju dostojanstvo profesionalne etike i ponašanja, a ne sramotu dvorskog robovanja gospodarima kojima moći nikada nije dovoljno.

Sloboda govora na koju biste se svi trebali pozivati, a prije svega oni među vama koji imaju uloge odgovorne ili obavljaju profesije vezane za sadašnje hitno stanje – liječnici, bolničari, službenici za provođenje zakona, suci, političari – i sloboda razotkrivanja korupcije, sukoba interesa, šutnje i suučesništva u sustavu koji se temelji na obmani, prijevari, psihološkom terorizmu i manipulaciji istinom. Sloboda odbijanja pristanka na zločin protiv čovječnosti koji se provodi s nemilosrdnom odlučnošću.

Možemo se zapitati hoće li se išta promijeniti ako se dogodi pobjeda na referendumu od 28. prosinca. Švicarski Ustav potiče aktivno sudjelovanje svojih državljana i dat će snažan signal Saveznom vijeću da odustane od svojih namjera. No, mislite li da vaša bitka za temeljna prava ovdje završava: napad se događa diljem svijeta i svatko od nas mora biti svjestan da se prijetnja sada odnosi na sve nas.

Ovo nije sraz u kojemu možemo nadvladati zajedničkog neprijatelja samo ljudskim naporima: ovo je epohalna bitka u kojoj je ulog sudbina čovječanstva kao cjeline, kao i sudbina svakog od nas pojedinačno, i u ovozemaljskom vremenu i u vječnosti. I najvažnije: promicatelji Velikog preslagivanja su intrinzično sluge Antikrista i anti-kršćanski nastrojeni jer „Novi poredak“ nije ništa drugo nego pakleni kaos.

Dobili ste priliku odlučiti. Ne samo je li zelena propusnica nezakonita nego želite li se defnitivno odreći onoga što je još ostalo od vaše slobode dopuštajući nametanje distopijske noćne more putem tiranije koja je danas zdravstvena diktatura, a sutra će biti ekološka ili transhumana. Neka Bog pomogne i zaštiti sve koji Mu pripadaju.

Carlo Maria Viganò

nasljedujmariju.blogspot.com