POVJESNIČAR S OXFORDA OPISAO STEPINCA U TRI RIJEČI: Hrabrost, samilost i vjernost! (video)

Dr. sc. Robin Harris, pisac, povjesničar, publicist i predavač na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, rođen u Engleskoj 1952. godine. Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Oxfordu na kojem je primio i nagrade Gibbs, sveučilišnu nagradu Oxforda za povijest. Od 1981. do 1990. godine radio je kao savjetnik britanske vlade u Ministarstvo financija, Ministarstvu unutarnjih poslova, i u Uredu predsjednice Vlade Margaret Thatcher.

Autor je brojnih knjiga a u listopadu 2016. katolička izdavačka kuća Gracewing izdala je na engleskom jeziku njegovu biografiju bl. Alojzija Stepinca, Stepinac – His Life and Times.

Zagrebačka nadbiskupija donosi kratki intervju s prof. Harrisom koji on započinje trima asocijacijama na blaženog Alojzija Stepinca. To su, prema njemu, hrabrost, samilost i vjernost! Pogledajte ovaj kratki intervju (samo 3 minute) i saznajte istinu o hrvatskom mučeniku i blaženiku koji i danas, kao da još uvijek živ sjedi na optuženičkoj klupi mnogih nesretnika koji nikad neće preboljeti stvaranje hrvatske države!