Poznata Thompsonova pjesma Čavoglave u hollywoodskom filmu Renegades, Odmetnici

Film Renegades (Odmetnici) iz 2017., sniman pod radnim naslovom The Lake (Jezero) je francusko-njemački triler.  Radi se o visokobudžetnom akcijskom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.

Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga). Zanimljivo je da su dio ekipe filma činili hrvatski filmski djelatnici i da se dio film snimao upravo u Hrvatskoj i to na odabranim lokacijama Gorskog kotara, Istre te u Karlovcu, piše Narod.hr

Za filmsku režiju režiji odgovoran je Stevena Qualea , a scenarist i producent filma je poznati Luc Besson.

U filmu se čuje poznati tekst i melodija Thompsonove “Bojna Čavoglave”

Negdje oko 18/19 minute filma u jednoj sceni u kafiću čuje se najpoznatija hrvatska budnica iz Obrambenog domovinskog rata “Bojna Čavoglave”.  Pjesma je prvi puta emitirana 31. prosinca 1991. u eteru Hrvatskog radija Split. Pjesmu je snimio tada dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik, a danas najslušaniji pjevač domoljubnih i rodoljubnih pjesama u Hrvatskoj Marko Perković Thompson.

Bojna Čavoglave je pjesma koja je tijekom rata motivirala, hrabrila i povezivala sve domoljube i branitelje u obrani od Velikosrpske agresije na Hrvatsku.