Prihvatite izazov ‘Pokreni se za obroke’ za 1008 djece u školskoj kuhinji u Malaviju

Marijini obroci nastavljaju s izazovom “Pokreni se za obroke” koji ove godine traje od 5. do 30. rujna.

Cilj je aktivnostima skupiti 10.423.97 km, koliko dijeli Hrvatsku od Malavija, te time osigurati obroke za 1008 djece u školskoj kuhinji “Lijepa Naša, Croatia” koja je otvorena donacijama hrvatskih podupiratelja.

Sudjelovati možete raznim aktivnostima, poput hodanja, trčanja kroz šumu, plivanja, planinarenja, vožnje biciklom na posao ili odlaskom u vrtić – svaki metar vodi k cilju.
U sportskim aktivnostima možete sudjelovati sami, uključiti prijatelje, obitelj, firmu, cijeli razred ili školu.

Prijaviti se možete pojedinačno ili kao tim. Ako ste u mogućnosti, pronađite sponzora i darujte koliko možete za djecu Marijinih obroka.

Tijekom 4 tjedna na društvenim mrežama Marijinih obroka objavljivat će se ostvareni broj kilometara i iznos prikupljenih donacija kojima djeci osiguravate obroke za cijelu školsku godinu.

 Inspirirajte se pričama prošlogodišnji sudionika i podupiratelja te više informacija saznajte na njihovoj internet stranici www.marysmeals.hr.

Najstariji trkač humanitarnih utrka Marijinih obroka

Podršku u ovom izazovu pruža i grupa Parni Valjak. Jedan od sudionika je i 89-godišnji podupiratelj i najstariji trkač humanitarnih utrka Marijinih obroka, Juraj Keglević, koji će hodanjem darovati kilometre za gladnu djecu.

Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih zajednica na svijetu. Samo 22 eura dovoljna su da se prehrani dijete tijekom cijele školske godine i stekne obrazovanje koje mu dugoročno može omogućiti izlaz iz siromaštva. Od svake Vaše donacije minimalno 93% će biti utrošeno za programe prehrane.

5.09. obilježava se Dan sv. Majke Tereze koja sve nas inspirira da dobrim djelima možemo činiti mala djela ljubavi.

“Ne možemo svi činiti velike stvari, ali svi možemo činiti male stvari s velikom ljubavlju.” sv. Majka Terezija

Izaberite kako se želite kretati. Svaki korak, bio on mali ili veliki, od velikog je značaja za gladno dijete.

Za programe prehrane možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci
IBAN: HR7923600001102102666, pod opis upisati: „Pokreni se za obroke“.

Ako želite saznati više o ovom izazovu javite se putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 01 5509 250.

Više o radu i viziji Marijinih obroka, čitajte na www.marysmeals.hr te na društvenim mrežama Facebook i Instagram