Redovnica napadnuta i opljačkana

Redovnica, katehistica Družbe sestara Bezgrešnog Srca Marijina s. Scholastica Jopomala Gomes nedavno je napadnuta i opljačkana u Sreeghontiju, u Biskupiji Rajshahi u Dhaki.

S. Scholastica Jopomala Gomes, koja predaje na St. Joseph's High Collegeu u Bonpari, samo šest kilometara udaljenom od svog samostana u koji se vraćala, izišla je iz rikše i hodala ulicom kad joj je muškarac pokušao oteti torbu.
Dok se pokušala obraniti lopov ju je udario šakom, te pobjegao s ukradenom robom: mobitelom, satom i nešto novca. Sestra se vratila u samostan s modricom i oteklinom na oku, a ovaj slučaj samo pridodaje diskriminaciji i nasilju nad kršćanima Bangladeša.

P. Joseph Mistri, SJ, župnik u Bhabanipuru, izvijestio je kako redovnica ima ozbiljnu povredu jednog oka, te je nakon podnošenja prijave u mjesnoj policijskoj stanici, odvezena u Dhaku kako bi dobila potrebnu pomoć i njegu.
Mons. Gervas Rozario, biskup Rajshahi biskupije, za AsiaNews je kazao kako mu je žao zbog incidenta: „Vrlo je tužno to što se dogodilo. Zamolio sam policiju da nađu muslimanskog napadača i zadovolje pravdu“.

Ovo je samo jedan od bezbroj napada na kršćane u Bangladešu, poglavito na Bogu posvećene osobe i misionare. Tako su 1998. misionarsku školu u starom gradu u Dhaki napali muslimani koji su željeli zaposjesti crkveni teren. Također, 2001. poginulo je barem 10, a ranjeno više od 50 katolika prilikom eksplozije bombe u župi Goplagonj.
Članovi Islamske države 2015. pucali su na talijanskog PIME (The Pontifical Institute for Foreign Missions) misionara o. Piera Parolarija, liječnika, koji se srećom oporavio, a 2018. s. Madeline, redovnica Družbe Misionarki milosrđa izbodena je nožem dok se vraćala iz banke u Moulovibazaru.