Snaga molitve i blagoslov časnih sestara u životu ove mladenke učinile su mnogo

Klauzurne časne sestre iznenadile su mladenku savršenim vjenčanim poklonom, prvo su joj izmolile supruga a zati su postale dio jedne lijepe ljubavne priče

Fotografija na kojoj mladenka prima blagoslov redovnice karmelićanke dok ih gledaju ostale klauzurne redovnice ganula je mnoge, prenosimo priču koja stoji iza ove predivne slike.

María Teresa González odrasla je u Barquisimentu, u Venezueli, preko puta samostana bosonogih karmelićanki. Klauzurne redovnice su za nju bile poput obitelji još otkako je imala pet godina.

„Nedjeljom i posebnim danima smo uvijek išli na misu u kapelu sestara. Odrasla sam sa svećenicima i sestrama koji su bili moji veliki prijatelji, pa čak i moja obitelj“, objasnila je María Teresa za ACI Prensu.

maria-teresa-gonzales-1.jpg

 María Teresa je uvijek prisustvovala molitvama redovnica, najprije kako bi otkrila svoj poziv, a potom kako bi si pronašla „dobrog muškarca“. „Pronašla sam ga i kada su ga upoznale mogle su vidjeti rezultat svojih molitvi“, dodaje.

maria-tereza-gonzales-2.jpg

Kada ju je Giuseppe Sallusti, njezin momak, zaprosio jedina želja Maríje Terese bila je vjenčati se u toj kapelici zbog svih molitvi koje je ondje uputila Bogu, ali i kako bi časne sestre mogle prisustvovati vjenčanju.

Međutim, redovnice su joj rekle kako to nije moguće jer kapela nema za to potrebnu dozvolu. María Teresa nije odustajala i pronašla je riješenje kako bi ipak mogla s njima podijeliti taj dan.

„Sinulo mi je da ih pitam bili mi htjele napraviti buket kako bi prije vjenčanja došla po njega, a one bi me tako mogle vidjeti obučenu i spremnu. Vrlo rado su pristale“, prisjeća se.

Redovnice su pripremile prekrasan buket ruža sa škapularom Gospe Karmelske koji su one same izradile.

Na dan vjenčanja, María Teresa je došla u kapelu i primila savršen poklon.

maria-tersa-gonzales-3.jpg

„Kada sam došla bile su u tišini, a neke su čak i zaplakale kada su me vidjele u vjenčanici. Dale su mi moj predivan buket sa škapularom te me iznenadile još jednim poklonom. Izradile su još jedan škapular za mog supruga, bila sam presretna. Svaka mi je dala svoj blagoslov, pomolile su se, te smo zajedno otpjevale Zdravo Kraljice“.

María Teresa i Giuseppe već su proslavili svoju prvu godišnjicu. „Nakon godinu dana sam odlučila objaviti sliku na internetu jer mnogi nisu znali povijest mog buketa i zašto toliko cijenim molitvu tih sestara za koje ni ne shvaćamo kolika su nam podrška“, rekla je za ACI Prensu.