Spasili su bebu, no nije disala... sve dok se jedna žena nije počela moliti

Skupina „dobrih samaritanaca“ ovu je subotu spasila bebu iz rijeke nakon što se prevrnuo automobil u kojemu je zajedno s obitelji bježala od tornada u Teksasu.

Beba je bila u nesvijesti i nije disala sve dok se jedna žena nije počela moliti zazivajući Isusovo ime.
Nekoliko tornada, nakon kojih su slijedile oluje i poplave rijeka, pogodilo je prošli vikend jug i središte SAD-a, ostavljajući za sobom desetke ozlijeđenih i barem 14 poginulih.
Akciju spašavanja malog Marshala snimio je Tom Mitchell.


Dramatičan video je u samo nekoliko sati pogledalo više od 20 milijuna ljudi.

Prema medijskim izvješćima, u želji da zaštiti obitelj, Phillip Ocheltree vozio je punom brzinom da udalji svoju djecu od tornada. Međutim, snažan udar vjetra je preokrenuo automobil koji je sletio u rijeku u čijem se kanalu brzo podizala razina vode.

Mitchell je izašao iz svog vozila kako bi pomogao ozlijeđenima. Nekoliko se ljudi skupilo da pomognu ocu, njegovoj dvogodišnjoj kćerki i bebi od samo nekoliko mjeseci.
Nakon nekoliko pokušaja uspjeli su spasiti djecu. „Beba je bila blijeda, plavo-siva, kada smo je spasili, a oči su joj bile izvan fokusa“, ispričao je Tom.
Spremio je mobitel u torbu, no kako ga nije ugasio, razgovor između spasioca se nastavio snimati. Beba nije reagirala i umirala je.
Svi prisutni su bili u očaju, a jedna se žena približila mjestu nesreće i počela moliti: „Dragi Isuse, molim te dopusti da ova beba prodiše“. „U ime Isusovo“, inzistirala je.
„Tokom njene prve molitve osjetio sam djetetovu reakciju“, rekao je Tom. Marshal i njegova sestra su izvan opasnosti i oporavljaju se u lokalnoj bolnici.
„Nije reagirao dok se žena nije pomolila Isusu“

Ian Mitchell, sin autora videa, rekao je da njegov otac oporavak djece pripisuje molitvi koju je žena izgovorila.
Nisu reagirali sve dok se žena nije nad njima pomolila Isusu. To je glavni razlog zbog kojeg su nam se vratili. Isus je rekao: 'molite se Bogu u moje ime'. Nije bitan razlog ni boja kože“, rekao je na svom Facebook profilu.
Ian kaže da se odnos njegova oca s Bogom poboljšao u posljednje dvije godine. „Ne mogu biti sretniji zbog toga jer je i on dobio priliku da bude dio čuda na zemlji“, dodao je.
Ian je zahvalan Bogu na pomoći svih ukljućenih u spašavanje, a posebice moli „za ženu koja se molila u ime Isusovo“. „Mnogo Vam hvala što ste spasili tu obitelj“, rekao je Ian.