Sud i liječnici odlučili da njihova beba mora umrijeti, roditelji se ne predaju

Molimo za čudo u njihovom životu.

Charlie Gard je desetomjesečni dječačić koji boluje od rijetke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići te je pretrpio teško oštećenje mozga. Liječnici u Londonu su rekli kako se dječaka ne može izliječiti i da je za Charlieja najbolje da se isključe aparati koji ga održavaju na životu te da se dijete preseli na odjel palijativne skrbi.

charli-gard-1.jpg

Photo: facebook

No, roditelji se s time nisu slagali. Nakon što je sud izrekao svoju odluku u travnju ove godine, sudnicom se prolomio krik i uzvik "Ne". Od tada traje borba roditelja protiv sudske odluke i borba za čudo u životu njihovog djeteta.

charlie-gard-roditelji.jpg

Photo: Dailymail, Connie Yates i Chris Gard šokirani sudskom odlukom

Sudac koji radi na slučaju analizirao je argumente liječnika i roditelja tri dana, posjetio je dječaka u bolnici te kazao kako je odluku donio teška srca, ali da je siguran kako je ona najbolja za dječaka te da mu treba omogućiti dostojanstvenu smrt.

charlie-gard-andeo-cuvar.jpg

Photo: facebook, medaljica s Isusovim likom i molitvom Anđelu Čuvaru u rukama malog Charlia

- Ne možemo dopustiti da naša beba umre, ako postoji nešto što joj može pomoći. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi - poručili su roditelji dječaka Connie Yates i Chris Gard iz Bedfonta koji su već skupili milijun funti za liječenje preko stranice GoFundMe.

Charlie je rođen 4. kolovoza 2016. godine i njegovi roditelji se otad bore za njegovo ozdravljenje.

Trinaestog lipnja ove godine Europski sud za ljudska prava dao im je rok do 19. lipnja da podnesu punu prijavu i to samo nekoliko sati, prije nego što su Charlieja trebali skinuti s aparata za održavanje na životu.

Charliejeva majka je u međuvremenu objavila na svom Facebook pofilu njegovu fotografiju s otvorenim očima iako su kao jedan od razloga za eutanaziju, sud i liječnici naveli da Charlie nije u mogućnosti držati oči otvorenima.

charlie-gard-2.jpg

Photo: facebook

Predajmo Charlia i njegove roditelje u ruke našega dobrog Boga i molimo za čudo.