Svećenik izopćen iz Crkve

Svećenik talijanske Nadbiskupije Palermo Alessandro Maria Minutella izopćen je iz Crkve zbog hereze i šizme.

Nadbiskupija Palermo objavila je 13. studenog na svojim stranicama da je dekretom od 15. kolovoza 2018. (Br. 046/18) izopćen svećenik Alessandro Maria Minutella, javlja Nedjelja.ba.

Nadbiskup Palerma Corrado Lorefice izrekao mu je izopćenje latae sententiae (unaprijed izrečeno) u koje je spomenuti svećenik upao herezom i šizmom, kao što je predviđeno Kanonskim zakonom (usp. Kan.1364 §1), sa svim posljedicama koje proizlaze iz iste odredbe.

Jedan od razloga zašto je svećenik Alessandro Maria izopćen je njegovo javno prozivanje pape Franje na župnim propovijedima i na “duhovnim seansama” preko video kanala u kojima ga naziva krivovjernikom “koji unosi zbunjenost u Crkvu”, a nakon posjeta Međugorju Alessandro Maria je tvrdio kako je imao višestruko “ukazanje svih sedam arkanđela, te Isusa i Marije” u Palermu i Rimu.

Poslije izopćenja, za kojeg je on očito znao još od kolovoza, izjavio je da je pisao dva pisma papi emeritusu Benediktu XVI. i kardinalu Raymondu Leo Burkeu, ali da nije dobio nikakav odgovor.