Teroristi planiraju nove napade u Šri Lanki

Sjedinjene Države upozorile su 27. travnja svoje državljane da "preispitaju" svoje planove vezane uz putovanje u Šri Lanku zbog rizika od terorističkih napada, nakon što je na uskrsnu nedjelju u toj zemlji u samoubilačkim bombaških napadima ubijeno više od 250 ljudi.

State Department je u svom naputku također naveo kako je naložio svim članovima obiteljima svojih zaposlenika školskog uzrasta da napuste Šri Lanku te da se suglasio s dobrovoljnim odlaskom s otoka svih američkih zaposlenika čiji ostanak nije nužan, kao i članova njihovih obitelji.

"Terorističke skupine nastavljaju planirati moguće napade na Šri Lanki", naveo je State Department, prenose agencije a javlja Nedjelja.ba.

"Teroristi bi mogli napasti bez ikakvog upozorenja, a ciljevi im mogu biti turističke lokacije, sredstva javnog prijevoza, tržnice, trgovinski centri, vladini uredi, hoteli, klubovi, restorani, parkovi, veći sportski i kulturni događaji, obrazovne institucije, zračne luke, bolnice i druga javna područja", navodi u svom savjetu građanima američki State Department.