Tisuće mladih katolika izašlo je na ulice Madrida moliti krunicu

Emilio Esteban-Hanza, predsjednik organizacije Krunice za mlade u Španjolskoj, rekao je da je svrha procesije bila 'javno očitovanje vjere' u sve više sekulariziranoj kulturi.

Tisuće katolika okupilo se prošlog tjedna na ulicama Madrida u Španjolskoj na javnoj molitvi krunice. Događaj, koji se javno održava posljednje tri godine, je organizirala udruga Krunica za mlade Španjolske u nastojanju da mladi javno svjedoče vjeru u vremenu kada radikalni ljevičari vladaju Španjolskom, piše lifesitenews.

Mnoštvo entuzijastičnih katolika molilo je krunicu, recitiralo litanije Naše Gospe i pjevalo tradicionalne pjesme dok su nosili prekrasan kip Blažene Djevice od katedrale u Madridu do bazilike San Miguel kroz ulice glavnog grada.

Emilio Esteban-Hanza, predsjednik organizacije Krunica za mlade u Španjolskoj, rekao je da procesija predstavlja „javno svjedočenje vjere, jer vjera bez djela je mrtva i svaki mladi katolik ima dužnost svjedočiti svoju vjeru”.

„Vjera je blago koje ne možemo čuvati samo za nas nego smo dužni svjedočiti i prenositi vjeru svima oko nas”, rekao je Emilio Hanza. „Ovaj pokret je predan molitvi za mlade u Španjolskoj koji žive u teškoj situaciji. Želimo ohrabriti mlade ljude da ostave za sobom zlo koja ih muče“.

Jedan sudionik, Juan Ortega, rekao je o događaju: “Bio je to NEVJEROJATAN dan. Imao sam čast biti u mogućnosti pratiti Djevicu cijelo vrijeme od Katedrale bazilike San Miguel, prolazeći ulicama Madrida i završavajući ceremonijom u samostanu gdje ću provesti noć.”

Drugi je hodočasnik objavio: “Hvala ti, Bože! Španjolska pripada Mariji!

Pro-life organizacija 40 dana za život citirala je jednog od velikih španjolskih svetaca i misionara Anthonyja Mary Clareta kako treba pribjeći molitvi krunici kao lijeku za nevolje u zemlji. Grupa je komentirala: "Sveti Antun Marija Klaret: 'U molitvi krunice se nalazi spas Španjolske'

Madridski kardinal Carlos Osoro Sierra , koji je nazočio procesiji, rekao je: "U sekulariziranom društvu važno je javno svjedočiti katoličku vjeru."

Javna molitva krunica uslijedila je nakon brutalnog ubojstva katoličkog sakristana tjedan dana ranije. Islamski ekstremist je napravio užasan zločin u Algecirasu. U prvoj crkvi je napao i ranio svećenika, a zatim izveo sakristana iz druge crkve i ubio ga mačetom na gradskom trgu u Algecirasu.