Traže egzorciste za Meksiko: Svakim danom ima sve više opsjednutih

Ovaj fenomen jako je povezan s kultom zvanim "Sveta Smrt" i sa skrivenim obredima.

Nagađa se da su se u Meksiku pojavili mogući utjecaji i opsjednutosti demona. Različiti voditelji obreda egzorcizma u posljednje dvije godine bili su prepravljeni tim slučajevima u cijeloj zemlji. Tim motivima Meksička nadbiskupija na čelu s kardinalom Norbertom Riverom Carrerom zaključuje deseti kongres egzorcizma. Tu su se pomoćnici u izlječenju.kondenzatori i svećenici u samoj nadbiskupiji okupili da educiraju župljane o mogućim utjecajima opsjednutosti demonima.

SVEĆENICI STRUČNJACI
Svećenik Pedro Mendoza Pantoja jedan od organizatora sastanka objasnio je da postoje tri bitnija kampa u kojima je najveće djelovanje vraga: "iskušenje", "utjecaj" i "posjedovanje". Najčešće korišteno je "iskušenje" i "utjecaj demona", štoviše posjedovanje-opsjednutost je iznimno čudna. Otac Mendoza Pantoja rekao je da kroz godine koje je proveo kao egzorcist, nikada nije obavio egzorcizam uzrokovan opsjednutostima demona. Upozorava na to da svećenicima nedostaje kvalitetna priprema za takav čin i također trebaju imati potrebne "alate" koji bi mogli detektirati dali se radi o "jednoj običnoj bolesti", "jednoj opsjednutosti koja može biti izazvana bez da dođe do opsjednutosti demonima" ili zaista postoji "opsjednutost izazvana demonima" Asistenti u ovom sastanku rade na temama zvanima "Vrag-istina ili praznovjerje" "Zlo,izvor svih zala" "Učenje Crkve" "Ritual Egzorcizma" "Alternativna medicina i demonska akcija". Religiozni Francois Marie Dermine izložio je fenomen prisustva demona i njihovu pronicljivost, također i rizike te pogreške povezane s egzorcizmom u kojima se iskušava vraga. Kazao je za svećenike promotore ovog sastanka da trebaju imati znanja iz psihologije,iz ljudskog razvoja, te da trebaju biti pobožni i imati mnogo životne mudrosti. Zahtjeva se da u svim biskupijama postoji bar jedan egzorcist po zastupniku,ali to se ne ostvaruje tako često. Kalkulira se da postoji deficit od 50% svećenika koji bi se mogli posvetiti ovome poslu, zbog toga mnogo slučajeva ostaje neizlječenih.

POBIJEDITI ZLO
Ritual je relativno kratak i sadrži blagoslivljanje svetom vodom,molitve i iskušavanje vraga u kojem egzorcist zahtjeva da dozna ime demona i da izađe iz osobe koju je zaposjeo. Samo svećenik ovlašten od biskupa smije provoditi egzorcizam, specifično kanonsko pravo navodi da egzorcist treba biti obdaren pobožnostima,mudrim znanjem i itegritetom. U Meksiku su rekli organizatorima godišnjeg sastanka da je hitno dovesti što više svećenika egzorcista, zbog toga što sve više rastu kultovi kao što su "Sveta Smrt", gatanje,vještičarenje i prakticiranje ezoteričnosti. Ti kultovi toliko su uzeli maha u društvu da se njihovim sve većim prakticiranjem otvaraju beskonačna vrata k utjecaju i opsjedovanju demona.

SLUČAJ KOJI JE ODJEKNUO U DRUŠTVU
Otac Juan Rivas Kristov legionar, ispričao je priču o čovjeku koji je u Plazi De San Pedro pronašao Papu Francisca. Priča otac Rivas:" jedan dan pronašao sam Moreliu kraj jednog čovjeka kojeg nisam poznavao,nikada ga nisam vidio, taj čovjek mi je počeo pričati o svojim vrlo jakim duhovnim iskustvima te mi je rekao Oče ovo nasilje je povezano s pobačajem, Djevica je jako tužna što su se u njenom gradu,glavnom gradu Mexica ponovno pojavile ljudske žrtve u gradu u koji je jednom ona sama došla uništiti Sotonu i završiti zauvijek s ljudskim žrtvama.Štoviše ova "individua" za koju se danas zna da je redemolirana i bačena na koljena koju je Otac Juan Rivas odnio u Vatikan na dan Duhova 2013 i kojom je Papa Franjo pozlatio ruke učinio je u 2012 ovu observaciju: "potaknut sam na istraživanje, u maju 2011 dogodilo se 40 milijuna abortusa,a broj žrtava zločina bio je više manje isti" Sve dok se ne smanji broj pobačaja i dalje će biti jednak broj nasilja"

DEMONI PRIČAJU O MEXICU
Angel je ime meksikanca od nekih 43 godine, oženjenog,obiteljskog čovjeka koji je prije nekoliko godina bio ispačen pod utjecajem opsjednutosti demonima, koji je sam bio subjektom brojnih egzorcizama i prošao brojne autorizirane svećenike sve do trenutka oslobođenja. Kardinal Guadalejare monsenjor Juan Sandoval Iñiguez dao je Angelu potrebna pisma kako bi ih primili papa i najovlašteniji egzorcisti crkve,te talijan Gabriel Amorth. Kako su mediji već doznali za slučaj,bili su jako na oprezu. Sam otac Amorth nakon seanse egzorcizma nad Angelom rekao je da su četiri demona u njegovom tijelu, tokom egzorcizma stalno su napominjali da se tu nalaze s razlogom,razlogom povezanim s odobrenjem abortusa u Mexicu 2007 godine. Za reći je da je ova opsjednutost posljedica i znak onoga što se događalo u zemlji. Isto tako Bog i Sveta Djevica jako su ožaloščeni zbog tog dopuštenog zakona o abortusu u Ciudad de Mexicu i što se dopustilo da se sa svakim abortusom ostvari umorstvo uzrokovano jednim djelom i organiziranim kriminalom u zemlji koji je i bio teza samog oca Rivasa.

Označeno u