U Meksiku teško ranjen svećenik

Vlč. Felipe Vélez Jiménez, župnik župe Sv. Gerarda Marie Majella u gradu Iguali, upucan je u glavu 28. srpnja dok je vozio auto u okrugu Chilapa, u saveznoj državi Guerrero.

Meksički svećenik upucan je u glavu oko podneva 28. srpnja, dok je vozio auto u državi Guerrero, jednoj od 32 savezne države, smještenoj na jugozapadu Meksika, u kojoj se nalazi i nekoć poznati turistički glad Acapulco, javlja nedjelja.ba

Prema izjavi Meksičke biskupske konferencije, vlč. Felipe Vélez Jiménez, župnik župe Sv. Gerarda Marie Majella u gradu Iguali, u biskupiji Chilpancingo-Chilapa, „upucan je u jagodičnu kost dok je vozio auto“.

„Naš brat svećenik je prebačen u bolnicu gdje je zbrinut i van je životne opasnosti“, stoji u izjavi odaslanoj 28. srpnja navečer, prenosi CNA.

Ujedno, meksički su biskupi izrazili svoju zahvalnost cjelokupnom timu liječnika koji su ga zbrinuli te su odbili svaki čin nasilja kojemu svjedoče u Meksiku.

„Molimo Boga da nam podari mir za kojim već dugo čeznemo i molimo za obraćenje zločinaca koji prouzrokuju toliko patnje društvu“, dodali su biskupi.

Prema navodima lokalnih medija, u posljednje tri i pol godine vladavine ljevičarskog predsjednika Andrésa Manuela Lópeza Obradora u Meksiku je ubijeno blizu 130 000 ljudi. Ako se zločini nastave ovim intenzitetom, kada Obradoru istekne šestogodišnji mandat, moglo bi ovo biti najsmrtonosnije šestogodišnje razdoblje u povijesti Meksika.

Valja podsjetiti kako je kroz to vrijeme ubijeno i sedam katoličkih svećenika.