U Nigeriji jedan svećenik ubijen a drugi ranjen u župnoj kući

Prema izvještaju policije te afričke zemlje, otac Isaac Achi je stradao u požaru koji su izazvali razbojnici koji su pokušali ući u rezidenciju župe svetih Petra i Pavla u Kafin-Koru, u pokrajini Paikoro, dok je drugom svećeniku, ocu Collinsu pucano u leđa dok je pokušavao pobjeći. Pokrenuta je istraga o tom tragičnom napadu

U nedjelju, 15. siječnja, ujutro, prije svitanja, u Nigeriji je skupina bandita napala župnu kuću katoličke crkve svetih Petra i Pavla u Kafin-Koru, u pokrajini Paikoro, ubivši oca Isaaca Achija i ranivši oca Collinsa u leđa dok je pokušavao pobjeći. Kada su stigle snage sigurnosti, napadači su napustili kuću zapalivši je te tako prouzročili smrt oca Achija.

Poginuo u požaru koji su izazvali razbojnici

Potvrđujući nasilan i tragičan napad, koji se dogodio oko 3 sata ujutro, odgovoran za odnose s javnošću državne policije, Wasiu Abiodun, izjavio je da su razbojnici pokušali ući u rezidenciju, ali nisu uspjeli te su zapalili kuću, i svećenik je preminuo u požaru. Taktički timovi policije odmah su upućeni na mjesto napada, ali su nasilnici pobjegli prije njihova dolaska – izvijestio je Abiodun.

Ranjeni svećenik prevezen u bolnicu

Beživotno je tijelo oca Isaaca pronađeno, dok je otac Collins odvezen u bolnicu na liječenje. Policijski povjerenik Državnoga zapovjedništva, Ogundele Ayodeji, poslao je jednu ekipu kao pojačanje na tom području, a u tijeku su napori da se uhite napadači, te je započela istraga o tragičnom napadu.