U Nikaragvi zatvorena još jedna katolička radio postaja

U Nikaragvi je zatvorena još jedna katolička radio postaja, objavio je vatikanski poluslužbeni dnevnik L'Osservatore Romano u svom broju od 26. kolovoza.

Riječ je o Radio Stereo Fe, radio postaji biskupije Estelí, koja je nakon dvadeset i osam godina djelovanja bila prisiljena prestati s radom. Državna regulatorna agencija Nikaragvanski institut telekomunikacija i poštanskih usluga (TELCOR), naime, prisilila je Radio Stereo Fe da prekine emitiranje programa zato što joj je navodno istekla dozvola za rad prošle godine nakon smrti bivšeg ravnatelja, o. Francisca Valvidija.

No, iz radio postaje su obavijestili slušatelje da će svoju „evangelizacijsku službu“ nastaviti putem društvenih mreža.

Biskupiju Estelí u kojoj djeluje Radio Stereo Fe vodi, kao apostolski upravitelj, mons. Rolando José Álvarez Lagos, biskup Matagalpe, koji je od 20. kolovoza u kućnom pritvoru u Managui zato što je, kako navode u policiji, provodio „destabilizirajuće i provokativne aktivnosti“.

Tako se broj radijskih i televizijskih postaja, većinom katoličkog profila, koje je vlada predsjednika Daniela Ortege zatvorila samo u mjesecu kolovozu, penje na 14. TELCOR je 20. svibnja ukinuo televizijski kanal Nikaragvanske biskupske konferencije iz svog programa.