UDAJE KĆI: “Ne znam kakve su šanse za ženu s Downovim sindromom, ali ti si ih ostvarila”

Paul Daugherty (57), sportski novinar napisao je dirljivu poruku svojoj 25-godišnjoj kćeri Jillian koja boluje od Downovog sindroma, na dan njenog vjenčanja.

Poruka je objavljena na The Mighty i brzo se proširila društvenim mrežama:
“Za dva sata koračat ćeš do oltara. Ta šetnja postaje značajnija samom činjenicom da si sama to postigla. Ne znam kakve su šanse za ženu rođenu s Downowim sindromom da se uda za čovjeka kojeg voli. Znam samo da si je ti osvarila”, napisao je.Rekao joj je da je često plakao zbog straha da neće biti prihvaćena u društvu, što se srećom nije dogodilo.
Njegova voljena kćer radi na Northern Kentucky sveučilištu, na sportskom odjelu. Udala se za Ryana Mavriplisa, dečka s kojim je bila u vezi 10 godina.
Društvena je, a nema prijatelja
“Živimo za ovakve trenutke, kada se nade i snovi isprepliću u jednom mjestu u vremenu. Kada se ostvari sve što želimo”, napisao joj je dok je gledao kako se priprema za veliki trenutak.
Jillianin otac napisao je knjigu An Uncomplicated Life. Pisao je o iskustvima u odgajanju Jillian. Znao je da će završiti školovanje no brinulo ga je da neće naći prijatelje:
“Nismo mogli natjerati drugu djecu da te vole i prihvate. Kakva je to mladost bez rođendanskih zabava, tuluma i spojeva?”, napisao je. U 12. godini mu je rekla da nema prijatelja što ga je jako rastužilo jer je znao da je malena društvena.

Paula je upoznala na nogometu i nije ni pomislila da bi se ikad udavala.‘

Sad krećete u nove izazove’

Prije deset godina kad je taj mladić došao do vrata u odijelu sa buketićem i rekao da želi odvesti moju kćer na ples, svi moji strahovi su nestali. Sada ti i

Paul krećete u nove izazove, jednako zastrašujuće tebi i nekom drugom’, prisjetio se otac.

‘Vidim te sada. Pripreme su završile i vrata se otvaraju. Moja mala djevojčica, sva u bijelom, ostvarila je novi san. Ostao sam bez teksta, skamenjen.’

“Prekrasno izgledaš”, rekao joj je.

“Uvijek ću biti tvoja mala djevojčica”, odgovorila mu je.

Označeno u