Uhićeni katolički prolife aktivist i otac sedmero djece nastavlja svoju borbu za nerođene

Mark Houck, katolički pro-life aktivist i otac sedmero djece koji je uhićen prošlog mjeseca nakon kontroverzne rane jutarnje racije FBI-a u njegovom domu, kaže da su časne sestre Majke Tereze u Misionarkama ljubavi stavile fotografiju njegove obitelji na njenu grobnicu u Kolkati, Indija.

“Postavili su je točno na kriptu i svako jutro se mole nad tom slikom”, rekao je.

"Slava Bogu, zar ne?" on je dodao.

Houck je to komentirao u subotu u Bostonu, gdje je bio istaknuti govornik na pro-life događaju poznatom kao "Muški marš".

Houck je uhićen 23. rujna pod optužbom da je prekršio federalni Zakon o slobodi pristupa klinikama (FACE) navodnim napadom na pratnju klinike za planirano roditeljstvo i pobačaje u Philadelphiji u listopadu 2021. Houck, koji tvrdi da je gurnuo čovjeka kako bi ga spriječio u verbalnom napadu jednog od Houckovih sinova, izjasnio se nevinim po točki optužbama.

Otkako je uhićen u svojoj obiteljskoj kući, Ministarstvo pravosuđa i FBI su se suočili s oštrim kritikama zakonodavaca , svećenstva, pro-lifera i medijskih osoba, dok je Houck dobio potporu katoličkih biskupa i nedavno njemačkog kardinala Gerharda Müllera, koji je posjetio obitelji Houck 12. listopada u njihovoj kući u okrugu Bucks, Pennsylvania. U međuvremenu, prikupljanje sredstava putem interneta prikupilo je više od 382.000 dolara za obitelj.

Događaj u Bostonu, službeno Nacionalni muški marš za ukidanje pobačaja , nacionalni je pro-life marš koji poziva muškarce da se bore za život. Prošlogodišnji mimohod održan je u Baltimoreu tijekom jesenskog sabora američkih biskupa.

Houck je započeo svoj govor govoreći o svom povjerenju u Isusa usred kušnji njegove obitelji.

“Prije svega, ne bojte se. Ovo što mi se događa je dobra stvar. To je način da znate da ste u Božjoj svetoj volji. Amen?" rekao je okupljenima.

„Kad vas dođu za petama i progone, znate da ste u volji Božjoj. I moja žena i moja djeca, mojih sedam beba, imamo veliko pouzdanje u Gospodina. Zato se ne bojte. Iskoračite. Pozvani ste biti pravi muškarci,” rekao je.

 Houck je rekao da su ga brojni ljudi - uključujući Misionarke ljubavi - uvjeravali u svoje molitve od njegova uhićenja. CNA je tražio komentar od Misionarki ljubavi u Kolkati, ali nije dobio odgovor prije objave.

“Imamo ljude u Ugandi i Europi koji mole. Imamo ljude diljem svijeta koji mole. Imamo ljude u Bostonu koji se mole. To nas jako ohrabruje”, rekao je Houck.

Jedan čovjek, koji je sebe nazvao "mlakim katolikom", rekao je Houcku da se "nakon što sam vidio što ti se dogodilo, vraćam u Crkvu", rekao je Houck marširajućima koji su za događaj nosili odijela.

 “Ostat ćemo na kursu. Vodit ćemo dobru borbu. Istrčat ćemo utrku”, rekao je Houck.

Cijeli Houckov govor možete pogledati na Facebooku.