(VIDEO) EMOTIVNA ISPOVIJEST Odrastao je u siromaštvu u Hrvatskoj, danas je poslovna i TV zvijezda: 'Opravdao sam žrtvu svojih roditelja'

Robert Herjavec jedan je od vodećih stručnjaka za računalnu sigurnost na svijetu i jedan od najuspješnijih kanadskih poslovnih ljudi. Herjavec je i zvijezda popularnog američkog 'reality show'-a 'Shark Tank' koji je objavio njegovu životnu priču u trominutnom prilogu.

Herjavec u videu o sebi navodi kako je odrastao u komunističkoj Jugoslaviji. Otac mu je bio žestoki protivnik sustava i 22 puta je završio u zatvoru, nakon čega mu je rečeno da više iz njega neće izaći ako ponovo bude zatvoren. Robert je velik dio djetinjstva proveo kod bake u selu Zbjeg kod Slavonskog Broda prije nego je obitelj preselila u Kanadu, piše Croexpress.

'Moj otac je u Jugoslaviji bio veseo čovjek, bio je menadžer, cijenjen zbog toga što radi. A onda je došao u Kanadu i čistio podove tvornice. Više nikad nije bio isti. Kada ste dijete nikad ne cijenite roditelje, dok ih više nema. Razmišljam o tome koliko je mnogo radio da mi pruži priliku i osjećam veliku potrebu da opravdam tu žrtvu', emotivno govori Herjavec.

Herjavec je završio studij u Torontu, osnovao nekoliko IT tvrtki pa ih prodavao velikim tvrtkama.  2003. godine osnovao je 'Herjavec Group'. Jedan je od vodećih stručnjaka za računalnu sigurnost na svijetu. Živi u palači od 4700 kvadratnih metara, a ima i privatni otok. Autor je knjige 'Driven' u kojoj je opisao tajne postajanja uspješnim poslovnim čovjekom.

'Ponosam sam na svoj uspjeh u tom smislu da opravdava žrtvu mojih roditelja. Raditi tako mnogo i proći kroz toliko boli da bih ja to profućkao i ne napravio ništa iz svog života, moji roditelji to nisu zaslužili', zaključuje Herjavec.