Sadržaj s oznakom: Dijaspora

Vinko Sabljo, dugogodišnji uspješni predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa, najveće i krovne udruge hrvatskog iseljeništva cijeloga svijeta ovih dana nalazi se u privatnom posjetu Australiji u kojoj je inače već bio u više navrata. S gospodinom Sabljom razgovarali smo u nedjelju, 26. veljače 2023. u hrvatskom klubu „Kralj Tomislav“ nakon ručka koji je okupio njegove tamošnje prijatelje i rodbinu porijeklom iz Hercegovine, piše domovina. info.

Na livade rose pala stara majka zaplakala, od rose je sunce više iz oka joj suze briše…

Hrvati iz Švicarske poslali su poruku Vatrenima.

Preko 1500 američkih Hrvata koncem lipnja dolazi u Zagreb u domovinu svojih predaka na 52. Tamburaški festival mladeži.

Blanka Vlašić, naša najtrofejnija skakačica u vis je, kako navodi croatia-presse.de,  s oltara mjesne crkve u Mainzu govorila kako je upravo uz veliku vjeru i molitvu uspjela u životu sve ostvariti i posložiti na svoje mjesto, zbog čega je danas izuzetno zahvalna Isusu. I zato u svakoj prigodi javno naglašava i svjedoči to svoje iskustvo vjere koja je danas vodi kroz život.

Sva četvorica su rođena, žive i rade u Austriji, ali svoje kupreške korijene ne zaboravljaju. Njihova imena su Ante, Mario, Kristian i Tino.

Osjećaj koji imaju svi expati, a o kojem rijetko govore je upravo osjećaj smisla. Točnije potraga za smislom.

Robert Herjavec jedan je od vodećih stručnjaka za računalnu sigurnost na svijetu i jedan od najuspješnijih kanadskih poslovnih ljudi. Herjavec je i zvijezda popularnog američkog 'reality show'-a 'Shark Tank' koji je objavio njegovu životnu priču u trominutnom prilogu.