Dok je umirala čula je pjevanje anđela i vidjela blaženu Djevicu Mariju kako dolazi po nju

Ova 9-godišnja djevojčica predvidjela je svoju smrti i čula pjevanje anđela

maria-del-carmen-1.jpg

14.ožujka, 1930 g.u  Madridu,Španjolska, rodila se je djevojčica Maria del Carmen Gonzales-Valerio. Nedugo nakon rođenja, djevojčica se ozbiljno  razboljela, stoga su je roditelji odlučili odmah po rođenju krstiti.

U drugoj godini  života primila je sakrament  pomazanja  Duha Svetoga. Obiteljski  prijatelj, svećenik Tedeschini smatrao je da je ova posebna djevojčica  bila spremna primiti Duha svetoga, što će se kasnije u njenom životu pokazati ipak potrebnim.

Voljela je jako moliti krunicu skupa s litanijama sa svojom obitelji. To i svakodnevna sveta Misa bila su njena svakodnevna duhovna hrana. Od malih nogu Maria je činila male žrtvice i prikazivala ih Bogu baš poput sv.Terezije od Djeteta Isusa. Osim što je posebno osjećala Božju blizinu i bila mu veoma bliska, malena Maria veoma je suosjećala s siromasima i posjedovala je veliki osjećaj za skromnost.

Sa samo pet godina, kada bi neka siromašna duša pokucala na njena vrata, dala bi joj sav novac koji bi imala kod sebe.Također bi im znala reći da pričekaju njenu majku kako bi im i ona nešto dala. U toj istoj dobi jednom je prilikom bila pozvana na rođendansku zabavu. Majka ju je obukla u lijepu i ispeglanu haljinu bez rukava i rekla joj je da je ne izgužva. Ali nakon što je izašla iz kuće  „stavila je preko sebe jaknu“ – sjeća se njena majka. Kada je bila upitana od svoje majke zašto je odjenula  jaknu na sebe, ona joj je objasnila da ne želi prisustvovati  zabavi  samo u toj haljini zbog osjećaja srama i poniznosti.

Na majčin zahtjev, Maria je primila prvu Svetu pričest sa samo šest godina starosti. Kasnije te iste godine, njezin otac je uhapšen od strane komunističke vojske.Španjolski građanski rat je bio je upravo na početku i završiti će u vrijeme kada će započeti II Svjetski rat. Vjerski progon u Španjolsko bio je veoma rasprostranjen i svakodnevno je jačao. Njen otac je ubijen ubrzo nakon što je bio uhapšen.

Za vrijeme njegovog  hapšenja, rekao je svojoj supruzi Carmen, da su njihova djeca premala da bi mogla sada ovo razumjeti ali neka poslije kaže Mariji i njenoj braći i sestrama da je dao svoj život za Boga, da naša djeca odrastaju u kršćanskoj Španjolskoj u čijim će školama biti raspela na zidovima. Obitelj  se nalazila u opasnosti zbog svoje vjere, te je majka poslala djecu da žive kod svoje tete.

Njezina majka je pronašla utočište u belgijskom veleposlanstvu a djeca su potom odvedena u Rusiju gdje će odrastati u duhu marksizma dok će Maria pohađati katolički internat kao student.

1939.godine Maria se razboljela se od šarlaha.U to vrijeme, sve svoje patnje i kasnije dok je umirala prikazivala je Bogu za obraćenje ubojica njenog oca.Također se je molila za tadašnjeg predsjednika republike Manuela Azana koji će se 1940.godine, na samrtnoj postelji obratiti na kršćanstvo.

Prvi put Maria je prorekla da će datum njene smrti biti 16.srpnja za blagdan Gospe od Karmela, njene zaštitnice. Ali kad je doznala, da se njena teta Sophia treba udati na taj datum, rekla je će umrijeti sljedeći dan, 17.srpnja.Tog dana, oko jedan sat, počela se moliti i primjetila je da čuje anđele kako pjevaju.Vidjela je i blaženu Djevicu Mariju skupa s Anđelima kako dolaze po nju da je odvedu u Nebo. Doktoru koji ju je liječio kazala je - " umirem kao mučenica kao i moj otac, molim vas doktore, pustite me sad".

Njezine zadnje riječi bile su," Isuse, Marijo, Josipe, moja duša neka diše sada za vas.

Imala je samo devet godina.

6. siječnja 1996. godine, sv papa Ivan Pavao II proglasio ju je štovanom službenicom Božjom a proces beatifikacije je u razmatranju.

Živjela je svoj život u vjeri, nadi i ljubavi i pružila mladima primjer kreposti i savršenog pouzdanja u Božju ljubav. Svojim kratkim životom dala je svjedočanstvo vječnog života. Maria Carmen, moli za nas i naše mlade da ostanu vjerni Bogu do kraja!

Izvori: en.wikipedia.org / maricarmengv.info biografia / church pop/ foto: aciprensa

Preveo i priredio/medjugorje-info.com