Sadržaj s oznakom: Anđeli

Marija Pavlović - Lunetti jednom prilikom govorila je hodočasnicima o anđelima.

Objavljeno u Duhovni kutak | 17.3.2023.

Tragovi anđela

U svojoj knjizi Istina američki pisac G. Weigel oštroumno analizira stanje duha današnjega svijeta, za kojeg tvrdi da je uslijed raznih ideologija i ateističkih sustava postao “svijet bez vrata i prozora”. Drugim riječima, postao je zatvoren za transcendentno. Zbog toga je ozračje u njemu zagušljivo. Razložno ukazuje na mnoge tragove transcendencije koje zatječemo u svijetu i pritom se često poziva na američkog sociologa P. Bergera.

Večernja molitva

Objavljeno u Poučne priče | 2.10.2022.

Mama među anđelima

Ines je s neskrivenom radošću boravila u svojoj učionici. Svi panoi, zidovi, ormari, pa, čak i vrata, bili su izložba lijepih ilustracija, dječjih crteža i pametnih misli koje su ispisala ili djeca, ili ona sama.

Jednoga dana kada sam se vraćao iz škole, ugledao sam dječaka iz susjednog razreda kako pognute glave sjedi na klupi u parku.

Imaju li anđeli krila? Prikazivanje anđela u umjetnosti odraz je njihove misije...

“Kad umremo, anđeo čuvar odvest će našu dušu u Nebo.”

Anđeo zaborava sigurno nas ne želi ohrabriti za to da zaboravimo imena svojih prijatelja ili da zaboravimo obaveze koje smo preuzeli.

Zamislite da imate tjelohranitelja koji je u svakom trenutku s vama vama.

Objavljeno u Molitve | 14.10.2021.

Devetnica Anđelu čuvaru

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga Amen

Ova 9-godišnja djevojčica predvidjela je svoju smrti i čula pjevanje anđela

Riječ "anđeo" širi je pojam, dok se "arkanđeo" odnosi na određeni rang anđela kojima su povjereni posebni zadaci.

Večernja molitva

Emelynin anđeo, ljubavna priča Williama i Emelyn

Na web stranici studentskog pastorala vjernica je na poklon dobila knjigu "Anđeli za svaki dan" te je zatražila savjet don Damira Stojića je li prema nauku Katoličke crkve.

Mi i anđeli imamo isti poziv: „surađivati ​na planu Božjeg spasenja” – stoji u današnjoj Zbornoj molitvi svete mise, na blagdan svetih Arkanđelâ, a koju je u  propovijedi u Domu Svete Marte, dodatno produbio Sveti Otac…

Stranica 1 od 2