Fra Ivo Pavić: "Tamo gdje su bile duhovne obnove narod nije odlazio u treće zemlje"

Gostujući u emisiji „Život, što je to?” Posavina TV-a, fra Ivo Pavić govorio je osim o korizmenom vremenu i o crkvi koja bi procvjetala nakon korone. Što je potrebno da se to dogodi fra Ivo je kazao:

"Svećenici bi prvenstveno trebali činiti onako kao što je radio Isus. I kao što srpski popovi "srbuju" tako često hrvatski svećenici "hrvatuju", puno više govore o nacionalnim stvarima, bitnije su im od katoličanstva a narod luta kao ovce bez pastira i to je veliki problem.

Druga stvar, kad su duhovne obnove svijet sazna i onda oni više neće ići vračarima, iscjeliteljima, čarobnjacima, zato je toliko važno govoriti o tome koja je to opasnost ali ne samo to, nego svijet neće odlaziti u treće zemlje. Prije korone skoro sav naš narod je otišao, klanjajući se Bogu novcu, jer su mnogi idolopoklonici i napustili svoja ognjišta.

U župama gdje nije bilo duhovnih obnova su odlazili a tamo gdje ih je bilo nije se toliko odlazilo. Tamo gdje su duhovne obnove događaju se obraćenja, čudesna ozdravljena, znakovi, gdje je Isus živ onda svijet ne odlazi i to je ono što nam treba nakon korone. Svi moramo izaći izvan crkava, na ulice i početi propovijedati evanđelje i otvoriti dvorane, crkve, stadione za duhovne obnove, za duhovne seminare da slavimo Gospodina.

I tada će doći procvat u Crkve. Ja zapravo priželjkujem jednu novu crkvu nakon korone. Vjernike i svećenike koji su otvoreni potpuno djelu Duha Svetoga preko kojega će Gospodin činiti velike stvari. To je jako važno", kaže fra Ivo Pavić

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku: